Spotify kent in Nederland inmiddels alweer drie miljoen gebruikers

Wanneer je aan muziek denkt om te streamen, dan denk je waarschijnlijk aan Spotify. Al een paar jaar is het een begrip. En je bent niet de enige die er gebruik van maakt. In Nederland zouden er al drie miljoen gebruikers zijn voor de streamingdienst.

Drie miljoen Nederlanders voor Spotify

Dat is de conclusie die getrokken wordt door het onderzoeksbureau Multiscope. Zij hebben in hun tweede editie van de Smart Media Monitor gepresenteerd. In dat onderzoek is er gebruik gemaakt van 3600 Nederlanders die hun mening hebben gegeven over van alles en nog iets. En door dat door te berekenen kom je op een totaal van drie miljoen gebruikers van Spotify in Nederland. En dat levert het bedrijf geen windeieren op. Er zou in Nederland een jaaromzet worden gegenereerd van 350 miljoen dollar. Daar kun je heel wat muziekartiesten blij mee maken, ook al waren die in het begin zeer sceptisch over de dienst.

Spotify
Spotify (Afbeelding: NeONBRAND)

Naast Spotify geldt ook Youtube als een goed alternatief om muziek naar te luisteren. Omgerekend gebruiken zo’n 5,2 miljoen Nederlanders van 18 jaar en ouder deze diensten om van hun favoriete muziek te genieten. Het zou interessant zijn om ook te weten waar jongeren naar luisteren, aangezien mijn monsters puur en alleen op Youtube zitten. Het verschil tussen deze twee platformen en alternatieven als iTunes, SoundCloud en Google Play Music zou overigens groot zijn.

Kijken we naar de totale luistertijd, dan is Spotify de onbetwiste marktleider. Dat kan ook goed omdat je daar op je smartphone naar kunt luisteren terwijl je rond reist. Dat is met Youtube toch net wat lastiger en kost bovendien meer dataverkeer. 56 procent van alle tijd die in Nederlander wordt besteed aan het luisteren van muziek gaat naar Spotify. Youtube volgt met 27 procent, terwijl de rest van de diensten het samen moeten doen met 17 procent. Wil je meer lezen over de dienst? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Multiscope

Reageer op artikel:
Spotify kent in Nederland inmiddels alweer drie miljoen gebruikers
Sluiten