Spotify komt met eigen draadloze smart speaker voor in auto

Spotify kennen we natuurlijk allemaal als een service die je dagelijks voorziet van je favoriete muziek. Het is wat dat betreft een revolutie in de wereld van muziek, waarbij streamen tegenwoordig de standaard is. Maar daar lijkt het wat Spotify betreft niet bij te blijven. Zij lijken te werken aan een draadloze smart speaker die je in de auto zou kunnen gebruiken om naar je favoriete muziek te luisteren. Dat is althans wat een reclame doet vermoeden, die onlangs binnen de Spotify-service zelf is gaan draaien.

Spotify’s draadloze smart speaker

Officieel is het device dus nog niet aangekondigd en het zal voor het eerst zijn dat Spotify zelf met hardware zou komen om naar je favoriete muziek te luisteren.

Bovendien lijkt het er op dat je de draadloze smart speaker krijgt wanneer je een jaarlijks premium abonnement neemt, waarbij de speaker is opgenomen binnen de prijs.

Het zou gaan om abonnement van 12,99 dollar per maand en dat dan een jaar lang. Als je dat dan eenmaal doet, dan zou je de speaker kunnen plaatsen in je auto en je favoriete muziek hands-free kunnen selecteren. Handig als je bijvoorbeeld niet zoiets als de Apple Carkit in je auto hebt zitten, maar wel naar je favoriete muziek direct via Spotify wilt luisteren.

Spotify draadloze smart speaker 2

De verwachting is dat Spotify het device op 24 april officieel uit de doeken doet. Dan houdt het bedrijf namelijk een persconferentie in New York.

Het is de grote vraag of dit het enige plan is dat het bedrijf heeft. Het bedrijf is onlangs naar de beurs gegaan en er zijn bij analisten vraagtekens over het toekomstperspectief van het bedrijf.

Door een combinatie tussen service en fysieke producten te bieden, zou het bedrijf wellicht zichzelf een sterkere positie gaan verschaffen en zo een dominantere speler te worden in de wereld van de muziek-beleving.

Reageer op artikel:
Spotify komt met eigen draadloze smart speaker voor in auto
Sluiten