Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 12 mei 2020

Spotify komt vanaf vandaag met langverwachte nieuwe functie

Spotify heeft een nieuwe functie geïntroduceerd in haar dienst. Vanaf nu is het mogelijk om samen de app besturen, een langverwachte functie.

Als twee of meer premium-users op dezelfde plaats zijn en Spotify aan hebben staan kunnen zij samen de app besturen. De gebruikers kunnen een nieuw nummer opzetten wanneer ze willen of ervoor kiezen om samen een afspeellijst te maken. Het bedrijf zegt dat de functie ideaal is in de quarantainetijd omdat mensen nu vaker samen zijn. Hierdoor kunnen families of huisgenoten samen kiezen wat voor muziek ze willen afspelen.

Zo werkt de ‘partymode’ in Spotify

Om van de functie gebruik te maken moet de host op het connect-menu klikken wat zich linksonder op het afspeelscherm bevindt. Dan moeten gasten de code scannen met hun telefoon en kunnen zij deelnemen aan de afspeelsessie. Zij kunnen een nieuw nummer afspelen en ook de sessie pauzeren en nummers skippen. Alle veranderingen die een gebruiker doet aan de afspeellijst wordt getoond bij de andere deelnemers op hun Spotify-scherm.

In Spotify konden groepen al samen een eigen playlist maken en daarbij nummers toevoegen en verwijderen, maar dat ging niet zo makkelijk als nu. Het verschil is dat nu iedereen meteen wijzigingen kan tijdens een groepsessie. De streamingsdienst ziet dat mensen nu veel meer gebruikmaken van de dienst als ze in en om het huis bezig zijn. Het aantal gebruikers en abonnees van de muziek-app is het laatste kwartaal dan ook flink gestegen.

Een jaar testen

Spotify test de functie nu al een jaar en is nu eindelijk klaar om het te lanceren. Toch is dit nog steeds een beta-versie omdat nog niet alles geoptimaliseerd is. De streamingsdienst zal in de toekomst de functie nog uitbreiden. In totaal kunnen tot honderd mensen deelnemen aan een sessie. Ideaal voor een feestje als de coronacrisis weer over is.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Spotify komt vanaf vandaag met langverwachte nieuwe functie
Sluiten