Mark Hofman
Mark Hofman Digital 30 jun 2020

Meekrijsen met Spotify: streamingdienst rolt karaoke-achtige feature uit (maar…)

Meeschreeuwen met je favoriete muziek op Spotify: wie wordt er nu niet vrolijk van? Maar een tijd geleden werd bekend dat de streamingdienst zich zou wagen aan een functionaliteit, die deze ervaring nog leuker en makkelijker zou maken.

Het gaat om de ondersteuning van real-time lyrics. Simpel gezegd krijg je de tekst regel voor regel te zien en is het dus makkelijker om mee te zingen met je favoriete artiesten. Misschien geen volledige karaoke-stand, maar wel degelijk een functionaliteit die in de buurt komt.

Meezingen met Spotify

Er zijn meer diensten die ondersteuning bieden voor een soortgelijke functionaliteit. YouTube Music van Google heeft bijvoorbeeld een functie die er enigszins op lijkt, maar Spotify pakt het een stuk beter aan. Wat dat betreft ligt de functionaliteit in lijn met de real-time lyrics ondersteuning van Apple Music.

Zodra jij muziek begint te spelen komt de tekst in beeld. De timing van de tekst en de muziek staan gelijk, dus jij kan regel voor regel de boel bij elkaar schreeuwen. En dat is best wel lekker. Zeker wanneer je een avond met vrienden in de woonkamer hangt.

De functionaliteit is wordt ondersteund dankzij de deal die Spotify met Musixmatch heeft gesloten. Die twee werkte al eerder samen voor een soortgelijke functionaliteit, maar gingen in 2016 uit elkaar.

Spotify lyrics
Zo ziet het er uit (Afbeelding: Android Police)

Functie rolt uit, maar waar blijft Nederland

De functionaliteit werd in slechts een paar markten getest, maar rolt nu verder uit. En niet zo’n beetje ook. Spotify rolt de functionaliteit uit voor maar liefst 26 verschillende landen in Zuidoost-Azië, India en Latijns-Amerika. Landen als Thailand, Vietnam, Indonesië en Mexico kunnen dus aan de slag met de functionaliteit. Maar waar blijft Nederland?

Nederland valt op dit moment nog buiten de boot. Spotify is wereldwijd actief in 79 markten en op dit moment hebben er slechts 27 toegang tot de nieuwe functionaliteit. In Japan was het al mogelijk om dit te doen.

Als we het goed begrijpen is Spotify nog steeds bezig met het testen van de functionaliteit. Mocht deze test dus slagen, dan kunnen we er in Nederland waarschijnlijk ook mee aan de haal. Maar voorlopig moeten we nog rustig afwachten.

Reageer op artikel:
Meekrijsen met Spotify: streamingdienst rolt karaoke-achtige feature uit (maar…)
Sluiten