Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 20 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Spotify bevestigt geruchten: muziekspeler voor je auto een feit?

Spotify maakt al jaren naam als muziek-streamingdienst, maar lijkt zich ook op hardware gebied te willen vestigen. Althans, dat waren de geruchten van de afgelopen tijd. Maar nu komt Spotify met een onthulling waarbij deze geruchten zo goed als bevestigt worden. Het bedrijf komt met een eigen muziekspeler voor in de auto, al zit er wel een “maar” aan het hele verhaal.

Spotify komt met eigen muziekspeler voor in je auto

De geluiden dat Spotify ook op hardware-gebied actief wil zijn weten de wandelgangen al enige tijd te vullen. Volgens vele geruchten zou het bedrijf bezig zijn met een eigen muziekspeler die voornamelijk bedoelt zou zijn voor in de auto. Spotify zelf bevestigt deze geruchten vandaag en introduceert de gloednieuwe Car Thing muziekspeler. Het gaat inderdaad om een apparaat die in de auto te gebruiken is. Maar pas op met een uiterst enthousiaste reactie, want er zitten wel wat haken en ogen aan het hele verhaal.

Spotify laat via hun eigen newsroom weten dat de Car Thing voornamelijk bedoelt is als test. Het apparaat rolt dus nog niet uit naar het grote publiek. Een beperkt aantal gebruikers, die in bezit zijn van een premium-abonnement, kunnen alvast aan de slag met de nieuwe muziekspeler. Het gaat dan om gebruikers uit de Verenigde Staten. Deze doelgroep is hoogstwaarschijnlijk gekozen omdat de virtuele assistent, die gepaard gaat met de muziekspeler, tot nu toe alleen in het Engels werkt.

Spotify Car Thing

Wie wat vraagtekens overhoudt aan de bovenstaande foto kan overigens gerust gesteld worden. In het nieuwsbericht maakt het bedrijf duidelijk dat het gaat om een experimenteel apparaat en dat deze nooit in de huidige vorm op de markt zal verschijnen. Over de naam “Car Thing” is overigens iets meer onduidelijkheid, gezien het feit dat Spotify hier weinig tot niets over zegt. Volgens Spotify moet dit apparaat ervoor zorgen dat het gebruik van de streamingdienst in kaart wordt gebracht. Denk hierbij aan het analyseren van welke features gebruikt worden tijdens het autorijden en welke content (podcasts, artiesten of afspeellijsten) er geconsumeerd wordt op dat moment.

Meer hardware, maar niet de focus

Op dit moment is de Car Thing het enige stukje hardware dat Spotify op de markt heeft, maar daar gaat het niet bij blijven. Volgens het bericht kunnen we ook een Voice Thing en een Home Thing verwacht worden. De namen van deze projecten geven wel weg om wat voor apparaten het gaat.

Volgens het bedrijf zelf is het belangrijk om te weten dat deze ontwikkelingen de focus van het bedrijf niet veranderen. In het bericht wordt duidelijk dat de focus van Spotify blijft “om s werelds nummer één audio-platform te worden”, en “niet om hardware te maken”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify bevestigt geruchten: muziekspeler voor je auto een feit?
Sluiten