Mark Hofman
Mark Hofman Digital 29 jul 2020

Spotify introduceert nieuwe feature waar jij en je vrienden blij van worden!

Spotify heeft een nieuwe feature toegevoegd waar jij en je vrienden waarschijnlijk blij van worden. Vanaf nu kunnen Premium gebruikers van de streamingdienst muziek en podcasts met elkaar luisteren. En daarvoor hoef je niet bij elkaar in de kamer te zitten.

De nieuwe functionaliteit heeft de naam Group Session gekregen. De functionaliteit dook in mei dit jaar al op, maar deed nog niet precies waar het voor bedoeld was. Spotify brengt daar, met de uitbreiding van de betaversie, verandering in.

Spotify Group Session

Gebruikers met een Spotify Premium account kunnen nu gebruik maken van Group Session. In mei dit jaar was de functionaliteit ook al te gebruiken, maar zag hij er nog heel anders uit. Toen was het bijvoorbeeld mogelijk om muziek te luisteren met vrienden, maar dan wel vanaf één apparaat. Om hier gebruik van te maken moest je dus met vrienden in dezelfde ruimte zijn. De vernieuwde Group Session functie van Spotify brengt daar verandering in.

Het is mogelijk om met vijf verschillende mensen muziek of podcasts te beluisteren. Spotify zelf verkoopt de functionaliteit als een soort luisterfeestje. Volledig coronaproef, gezien je niet bij elkaar in de buurt hoeft te zijn om er aan deel te nemen. Ieder persoon die deelneemt aan de sessie heeft controle over wat er gebeurt. Ze kunnen de muziek pauzeren, doorspoelen of afspelen. Daarbij kan ook iedereen beslissen of een bepaald nummer wordt afgespeeld of niet. Op dit moment is er nog geen mogelijkheid om berichten naar elkaar te sturen, dus dat zou je via een andere app moeten doen.

Om een Spotify Group Session te starten moet je het volgende doen:

  • Ga naar het Connect-menu
  • Scroll naar beneden naar Start een groepssessie
  • Er verschijnt een link die je kan delen met je vrienden
  • Vrienden klikken op de link en de sessie kan beginnen

Ondanks het feit dat Spotify de functionaliteit aan alle Premium-leden aanbiedt, is deze nog wel in beta. Dat betekent dat er nog gesleuteld wordt aan Group Session en dat hij in de loop der tijd ook nog kan veranderen qua werking.

Reageer op artikel:
Spotify introduceert nieuwe feature waar jij en je vrienden blij van worden!
Sluiten