David van Benthem
David van Benthem Apps 28 feb 2020

Spotify is nu nog makkelijker in gebruik: dit is waarom

Met 36 procent in handen van de totale markt aan muzikale streamingdiensten is Spotify met afstand de marktleider in dit segment. Het Zweedse bedrijf heeft recentelijk een paar aangename veranderingen doorgevoerd. Hier lees je welke veranderingen dat precies zijn.

Spotify gaat als eerste een nieuwe interface implementeren. Die moet overzichtelijker en makkelijker worden in gebruik. Je favoriete afspeellijst of nummer moeten met een druk op de knop nu af te spelen zijn.

Alles met 1 hand

Voor betalende abonnees moet het daarnaast makkelijker worden om knoppen te beheren die bepaalde acties in gang zetten. Het liken, afspelen of downloaden van een nummer gaat daardoor nog makkelijker. De knoppen verschijnen namelijk op een centrale plek, waardoor het ook aangenamer wordt op de app met éen hand te gebruiken. Deze verbeteringen maakte het bedrijf afgelopen donderdag bekend in een blog.

screenshot nieuwe features Spotify
Aangebrachte aanpassingen in de app. (Afbeelding: Spotify)

Ook komt er een speciale rij om het gebruik met een hand nog makkelijker te maken. De rij wordt aangepast op de grootte van jouw telefoon.

Een andere verandering heeft te maken met de Shuffle Play knop. De knop moet ‘simpeler en universeler’ worden. De knop heeft een nieuw design en je hoeft met de knop nu nog maar alleen op die knop te drukken om meteen met streamen te kunnen beginnen.

nieuwe interface afspeellijst spotify
De vernieuwde interface van afspeellijsten in de Spotify app. (Afbeelding: Spotify)

De albumhoes is overal

Tot slot is de layout van jouw afspeellijst aangepast. Nu krijg je in de afspeellijst ook de album cover van het nummer te zien. Daarbij wordt elk nummer gehighlight dat je al eerder geliket hebt met een hartje naast het nummer.

Recentelijk heeft Spotify ook een update uitgebracht voor de podcasts. Daarin moet het gemakkelijker worden om nieuwe podcasts te leren kennen en zullen er trailers beschikbaar komen voor verschillende podcasts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify is nu nog makkelijker in gebruik: dit is waarom
Sluiten