Spotify test overslaan vervelende advertenties in gratis versie

Als je de gratis versie van Spotify gebruikt, weet je dat je best wat moet accepteren voor het niet betalen van een premium abonnement. Zo kun je geen nummers naar je smartphone downloaden, mag je maar beperkt nummers skippen en heb je te maken met advertenties. Deze kunnen behoorlijk op je zenuwen gaan werken, maar Spotify heeft een plan bedacht om zowel het bedrijf zelf, de adverteerders en de gebruikers blij te maken. Een win-win-win situatie dus en het mogen overslaan van reclames zou dit bewerkstelligen.

Kleinschalige test in Australië

Op het moment is Spotify in Australië bezig met een kleinschalige test, waarbij gebruikers van de gratis versie onbeperkt reclames mogen overslaan. Hiervoor hoeven ze niet eerst een paar seconden te wachten, zoals bijvoorbeeld bij YouTube. Uiteraard zou het invoeren hiervan behoorlijk wat gebruikers gelukkig maken, want niks is vervelender dan dat je muziek telkens onderbroken wordt door gebabbel dat je niks interesseert.

Spotify

Overslaan advertenties goed voor Spotify

Hoe profiteren Spotify en de adverteerders hier dan van? Voor Spotify is het een interessant experiment, omdat ze door het skippen meer te weten komen over wat voor soort advertenties je wel of juist niet interessant vindt. Op deze manier zouden ze er in de toekomst voor kunnen zorgen dat je alleen maar advertentie te horen krijgt, die je daadwerkelijk ook wil horen (voor zover dat mogelijk is). Ook adverteerders krijgen een mooie deal. Als gebruikers alleen maar relevante advertenties krijgen, is de kans groter dat ze die ook echt aandacht schenken. In de tussentijd hoeven adverteerders niet te betalen als hun reclame door de gebruiker wordt overgeslagen.

De streamingdienst lijkt de laatste tijd behoorlijk druk bezig te zijn met het verbeteren van de gebruikerservaring. Zo werden er vorige maand nog drie superhandige nieuwe features geïntroduceerd.

One More Thing

Reageer op artikel:
Spotify test overslaan vervelende advertenties in gratis versie
Sluiten