Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 31 jan 2018

Spotify experimenteert met playlist-app genaamd Stations

Naast de populaire app die we allemaal kennen, heeft Spotify plannen om verder uit te breiden. In Australië heeft het bedrijf onlangs de app Stations uitgebracht. Een app die slechts op één markt beschikbaar is en slechts op een paar Android-toestellen werkt. Het is een zogenaamde softlaunch om te kijken of de app werkt en of het een beetje aanslaat. Spotify heeft het dan ook niet van de daken geschreeuwd dat ze met iets nieuws komen.

Spotify komt met Stations

Naar verluid lijkt Stations erg op hetgeen dat de app Pandora ook doet en is het daarmee een directe concurrent. Met Stations kies je snel en gemakkelijk een genre en van te voren gemaakte playlists en begint de muziek eigenlijk op het moment dat je het opent.

Het is een app die minder diep gaat als de mogelijkheden die Spotify zelf biedt, maar is meer geschikt om gewoon snel muziek af te spelen en op die manier nieuwe nummers te ontdekken. Ook is het mogelijk om snel tussen genres te switchen. Ook zal de app nadat je genoeg nummers geluisterd hebt zelf playlists voor je samen stellen op basis van je voorkeuren.

Spotify Stations

Nu zou je kunnen stellen dat een beperkte versie van Spotify niet heel erg interessant klinkt. Maar als je dan bedenkt dat de directe concurrent voor Stations, Pandora, op dit moment naar verluid zo’n vijf miljoen gebruikers heeft, dan is het toch een markt die interessant is. Zo wist het bedrijf achter Pandora over het derde kwartaal van vorig jaar een omzet van bijna 340 miljoen euro te noteren. Een groot gedeelte van die omzet is daarbij gegenereerd door het afspelen van reclames tijdens de luistersessies van de gebruikers.

Spotify heeft nog geen directe plannen om Stations wereldwijd uit te brengen en wil voor de rest ook niet echt iets kwijt over de nieuwe app. Check ook deze onmisbare extensies voor de dienst. Heb je een Android-telefoon? Dan kun je de nieuwe app nu al proberen, ook in Nederland.

Reageer op artikel:
Spotify experimenteert met playlist-app genaamd Stations
Sluiten