Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 21 jan 2019

Plannen Spotify voor player in de auto worden steeds duidelijker

Spotify heeft met Apple Music tegen alle verwachtingen in toch een geduchte concurrent te pakken. De strijd om de huiskamer wordt gestreden door op rap tempo op vrijwel elke slimme speaker aanwezig te zijn. De volgende slag wil Spotify slaan in jouw auto.

Spotify werkt aan player voor in auto

De doorgaans betrouwbare bronnen van The Financial Times melden dat de Zweedse gigant daarvoor nog dit jaar met eigen hardware komt. Naar verluidt gaat het om een player voor op je dashboard.

Het betaalbare apparaatje maakt verbinding met je autoradio via Bluetooth. De bronnen spreken van een prijskaartje van 100 dollar in de Verenigde Staten. Over een eventuele Europese lancering of prijzen is helaas nog niks bekend, maar de player moet nog in 2019 in Amerika op de markt komen.

Althans, als we de geruchten moeten geloven. Dit nieuws past echter volledig in de context van eerdere geruchten en de bronnen hebben een goede reputatie. Je kunt de korrels zout voor dit keer dus grotendeels in de kast laten staan.

Blik op de weg

Aan de zijkant van de player zitten een aantal knoppen die gebruikers zelf in kunnen stellen. Denk aan een skip-knop, een pauze-knop of een knop waarmee je een specifieke playlist kunt starten. Ideaal, want dan kan de autorijder zijn blik op de weg houden. Met een touchscreen is dat toch anders.

Gelukkig is er ook een andere oplossing voor dat probleem, want Spotify werkt ook aan stembediening. Of het bedrijf daar zelf een assistent voor ontwikkelt of Google Assistant integreert, is voorlopig onduidelijk.

Verder blijft er vooral veel onduidelijk. Waar komt bijvoorbeeld de mobiele data vandaan waarmee muziek wordt gestreamd? Een deal met providers is mogelijk, maar zou weer voor een hogere maandprijs kunnen zorgen. Het gebruiken van de data van smartphones is ook een optie.

Maar goed, dat blijft speculatie. In ieder geval horen we later dit jaar meer, want de bronnen spreken van een release in 2019. De player zou al meer dan een jaar in ontwikkeling zijn. Begin 2018 werd er nog gesproken van een slimme speaker, maar wellicht was dat deze player.

Overigens hebben we de gadget wellicht al gezien. Eind vorig jaar dook (per ongeluk) de onderstaande afbeelding op in de Spotify-app. Of dat daadwerkelijk om een fout of een test ging, is onduidelijk. De kans is echter groot dat het eindresultaat er sterk op zal lijken:

Spotify speaker auto

OneMoreThing

Reageer op artikel:
Plannen Spotify voor player in de auto worden steeds duidelijker
Sluiten