Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 13 jun 2019

Spotify gaat op deze manier je autoradio vervangen

Mocht jij vaak in de auto zitten dan is de kans groot dat je daar regelmatig muziek aan hebt staan. Ondanks dat digitale muziekdiensten steeds populairder worden zijn er veel mensen die tijdens het rijden liever naar de oude vertrouwde autoradio luisteren. Dit omdat daar, naast muziek, ook het actuele nieuws te horen is. Spotify komt echter met een nieuwe feature die de radio zou moeten vervangen.

Spotify komt met speciale playlist voor in de auto

Muziek maakt bijna iedere activiteit leuker, dus vandaar dat veel mensen het overal aan hebben staan. Niet alleen tijdens het werk of sporten, maar bijvoorbeeld ook als ze met vrienden in het park zitten. Waar er vroeger vooral naar MP3’tjes werd geluisterd gebruiken de meeste muziekliefhebbers tegenwoordig Spotify of een andere muziekdienst.

Tijdens het autorijden zijn er echter nog veel mensen die liever voor de ouderwetse radio kiezen. Dit omdat ze naast muziek ook op de hoogte willen blijven van file-informatie en andere nieuwtjes. Daar wil de eerdergenoemde muziekaanbieder echter iets aan gaan doen.

Spotify heeft in een recente blog namelijk aangekondigd dat ze een project genaamd Your Daily Drive gelanceerd hebben. Het gaat hier om een playlist die muziek en nieuwsitems combineert om zo een waardige vervanger van je autoradio te kunnen zijn.

Gebruikers krijgen een mix te horen van hun favoriete muziek, aangevuld met nieuwe nummers. Tussendoor zijn er headlines te horen die onder andere afkomstig zullen zijn van NPR en The Wall Street Journal. Uiteraard wordt de playlist eens in de zoveel tijd ge-update, zodat zowel de muziek als de nieuwsitems actueel blijven.

Deze feature is momenteel nog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar komt in de toekomst misschien ook naar Europa.

Spotify Stations

Your Daily Drive is echter niet het enige project waarbij Spotify momenteel bezig is. Onlangs lanceerden ze namelijk al Spotify Stations, dat ook als een soort radio werkt. In tegenstelling tot Your Daily Drive is deze feature binnenkort al wel in Nederland te gebruiken. Lees hier meer daarover.

Reageer op artikel:
Spotify gaat op deze manier je autoradio vervangen
Sluiten