Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Music 25 oktober 2018

Met deze Spotify playlist red je mensenlevens

Een ongeluk zit in een klein hoekje en als er onverhoopt iets gebeurt, is het wel zo handig dat er mensen in de buurt zijn die weten wat ze moeten doen. Zo is het bijvoorbeeld handig dat we allemaal iets weten over cardiopulmonale resuscitatie (CPR), oftewel reanimatie, als iemand opeens te maken heeft met een circulatiestilstand en ademhalingsstilstand. Om ervoor te zorgen dat je precies het goede ritme te pakken hebt, heeft NewYork-Presbyterian een levensreddende Spotify Playlist gemaakt.

Spotify als redder in nood

Wanneer je iemand gaat reanimeren, moet je de ademhaling en bloedsomloop van de persoon weer op gang zien te krijgen. Hierbij zorg je ervoor dat er lucht wordt geblazen in de mond van de ongelukkige en ook een hartmassage komt erbij kijken. De meeste mensen kennen het tafereel wel uit films en series, maar belangrijk is dat je alles met een bepaald ritme doet. En dat is precies waar de playlist bij komt kijken.

Spotify playlist CPR

Justin Timberlake en Coldplay

Alle nummer op de “Songs to do CPR to” playlist hebben namelijk een ritme van 100/120 slagen per minuut en dat is precies het ritme dat je moet hebben voor CPR. Een handige playlist dus om even op te slaan. Het staat natuurlijk wat vreemd als je op het moment dat er actie moet gebeuren eerst even een muziekje opzet, maar het zou de persoon kunnen redden. Misschien is het ook handig om af en toe sowieso de playlist af te draaien, zodat je alvast het ritme onder de knie kunt krijgen. Op de playlist zijn onder andere nummers van Justin Timberlake, Adele, Justin Bieber en Coldplay.

Iets anders dat levens zou kunnen redden is de nieuwe Apple Watch Series 4. De smartwatch is namelijk het eerste product dat je gewoon in e winkel kunt kopen, dat een ECG kan maken om je hart in de gaten te houden.

Cool Material

Reageer op artikel:
Met deze Spotify playlist red je mensenlevens
Sluiten