Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Gadgets 3 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Spotify gaat je helpen om toffe podcasts te vinden

Naast muziek is Spotify ook een ideaal platform om podcasts op te luisteren. Het is voor veel gebruikers echter nog een uitdaging om wat leuks te vinden. Gelukkig heeft Spotify aangegeven je daar binnenkort actief mee te gaan helpen.

Podcast aanbevelingen

Podcasts blijven razend populair. Zowel het luisteren als produceren ervan wordt nog op steeds grotere schaal gedaan. Spotify heeft daarom op die hype ingespeeld en miljoenen geïnvesteerd om onder andere Anchor, Gimlet en Parcast over te kopen. Het enige dat nog ontbreek was een manier waarop de dienst haar gebruikers nieuwe podcasts kon aanbevelen.

The Verge gaf echter aan dat dit gaat veranderen. Er komt een functie genaamd Your Daily Drive waarin Spotify zowel aanbevelingen gaat geven op het gebied van muziek als van podcasts.

Het blijkt wel dat deze functie nog de nodige kinderziektes bevat. Zo kregen gebruikers bijvoorbeeld podcasts voorgeschoteld in een taal die ze niet machtig waren. Dit impliceert dat de dienst zomaar wat doet in plaats van nauwkeurig te kijken wat gebruikers willen.

Geen winst?

Onlangs werd bekend dat Spotify ondanks haar groei nog maar weinig winst maakt. Gezien het feit dat het aantal gebruikers dus wel alsmaar blijft groeien zal het echter niet lang meer duren voordat hier verandering in komt.

Meer Podcasts?

Luister jij graag podcasts en ben je daarnaast gek van tech? Dan is onze podcast WantKast zeker iets voor jou! Thomas en Mark bespreken elke week de meest recente ontwikkelingen, het grootste nieuws en ze delen hun ervaringen! Kortom: echt een podcast voor techliefhebbers zoals jij!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify gaat je helpen om toffe podcasts te vinden
Sluiten