Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 18 sep 2020

Spotify Podcasts komt eindelijk met meldingen voor nieuwe afleveringen

Mis je altijd de nieuwe afleveringen die uitkomen van je favoriete podcast? Spotify doet er nu eindelijk wat aan om dat te voorkomen!

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Spotify-account. Daarop luister je natuurlijk je favoriete muziek. Tegenwoordig staat ook vol met heel veel podcasts. Dit zijn zowel de grote namen als de kleinere podcasts. Spotify zet er vol op in, aangezien het natuurlijk vrij voordelig is voor het bedrijf. Per afgespeeld nummer moet het bedrijf royalties afstaan aan artiesten, bij podcasts is dit minder. Ook wordt het medium natuurlijk populairder aangezien grote namen ook hun eigen podcasts hebben. Zo heeft Michelle Obama een exclusief contract met Spotify. Het bedrijf ziet dan ook brood in de podcasts.

Toch is er een grote ergernis bij de podcasts van Spotify. Er komen wel nieuwe afleveringen van podcasts op, maar je krijgt alleen geen waarschuwing wanneer deze online komt. Het bedrijf gaat daar nu wat aan doen meldt Engadget. Na een nieuwe update kun je inschakelen dat je push-notificaties ontvangt als er een nieuwe aflevering verschijnt. Het is natuurlijk maar een kleine verbetering, maar wel een die ervoor zorgt dat je niets meer hoeft te missen.

Om de meldingen te ontvangen op je Spotify doe je het volgende. Ga naar de pagina van je favoriete podcast en click op volgen. Dan kun je de optie inschakelen om een melding te krijgen voor nieuwe afleveringen. Vanaf dat moment krijg je een pushmelding op jouw telefoon zodra de nieuwe aflevering online staat. Deze nieuwe functie is beschikbaar voor zowel de gratis als premium versie van Spotify.

Er is een flinke concurrentie gaande in podcastland. Zowel Spotify, Amazon Music en Apple proberen er alles aan te doen om de luisteraar binnen te hengelen. Op dit moment werkt Amazon hard aan zijn eigen podcastaanbod. De dienst biedt exclusieve podcasts aan van DJ Khaled, Becky G, Will Sith en Dan Patrick. Helaas biedt het deze namen nog niet in Nederland aan.

Reageer op artikel:
Spotify Podcasts komt eindelijk met meldingen voor nieuwe afleveringen
Sluiten