Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Digital 24 aug 2019

Geniet nu drie maanden gratis van Spotify Premium

Voor mensen die muziek streamen is Spotify doorgaans de place-to-be. De muziekstreamingdienst is zonder twijfel op het moment de grootste op de planeet, maar ze moeten wel oppassen als ze dat zo willen houden. Zo grijpen gebruikers steeds vaker naar Amazon Music en in de VS is Apple Music ze hard aan het inhalen. Apple is de laatste tijd dan ook druk bezig geweest met allerlei acties om leden te werven, zoals een drie maanden gratis proefperiode. Het lijkt erop dat Spotify bij ze heeft afgekeken en vanaf nu kunnen gebruikers ook drie maanden gratis genieten van Spotify Premium in plaats van een enkele maand.

Drie maanden gratis Spotify Premium

Dat liet de muziekstreamingdienst afgelopen week weten via zijn newsroom pagina op de Spotify site. Helaas geldt de actie alleen voor “eligible users” en dat betekent gebruikers die niet al eens gebruik hebben gemaakt van een gratis proefabonnement en die niet eerder een betaald abonnement hebben gehad. Nieuwe gebruikers dus die nog nooit met Spotify Premium aan de slag zijn gegaan. Het gaat overigens niet om een tijdelijke actie, maar de drie gratis maanden zouden vanaf nu de nieuwe standaard zijn.

Spotify Premium
Bron: Spotify

Standaard en studenten abonnement

Op het moment kunnen nieuwe gebruikers drie maanden gratis genieten van het standaard abonnement en van Spotify Premium or Students. Als je van plan bent om een abonnement voor het gezin te nemen, moet je nog even wachten als je het eerst een tijdje gratis wilt proberen. Binnen de komende paar maanden zou de langere proefperiode ook gelden voor het gezinsabonnement.

Voordelen Premium

Met de aankondiging over de langere proefperiode onderstreept Spotify meteen ook wat ook alweer de voordelen zijn van een Premium abonnement. Zo wordt je muziek niet onderbroken door vervelende advertenties en kun je je muziek ook downloaden voor wanneer het wat minder lekker gaat met je internetverbinding. Daarnaast kun je elk liedje afspelen dat je wilt en kun je eindeloos skippen in afspeellijsten.

Na het proefabonnement betaal je 9,99 euro per maand om van de voordelen te genieten van een standaard Premium abonnement. Als gezin betaal op het moment 14,99 per maand, maar mogelijk wordt dat over een tijdje duurder. Spotify is namelijk in Scandinavië aan het experimenteren met hogere prijzen en dat zou best eens over kunnen waaien naar Nederland.

 

Spotify

Reageer op artikel:
Geniet nu drie maanden gratis van Spotify Premium
Sluiten