Mark Hofman
Mark Hofman Apps 30 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Spotify Premium voor de helft van de prijs: nu ook voor MBO-studenten

Studenten aan de hogescholen of universiteiten konden er al mee aan de haal: Spotify for Students. Het abonnement met een redelijke studentenkorting is al een tijd actief, maar nog niet voor MBO-studenten. Daar komt nu verandering in.

Alle studenten die aan een geaccrediteerde MBO-opleiding studeren (en ouder zijn dan 16 jaar) kunnen vanaf nu aan de haal gaan met Spotify for Students. Dit houdt niet alleen in dat een Premium-abonnement je slechts €4,99 per maand kost (in plaats van €9,99), maar ook dat je de dienst de eerste drie maanden gratis kan uitproberen.

Voorsprong op wetswijziging

Spotify neemt, met het beschikbaar stellen van de studentenkorting voor MBO-studenten, een voorsprong op de wetswijziging van 2020. De korting geldt al langer voor studenten aan hogescholen en universiteiten, maar niet voor MBO-studenten. Dat had alles te maken met het feit dat deze studenten in de wet niet erkend werden als studenten. Daar komt in studiejaar 2020-2021 verandering in, waardoor Spotify hun actie nu dus ook aanpast. Het enige verschil is dat de streamingdienst daar nu al mee begint, in plaats van wacht tot het volgende studiejaar.

De streamingdienst laat via hun persbericht weten dat het niet verplicht is om MBO-studenten ook korting te geven, maar dat het bedrijf dat zelf wel graag wilt. Wilbert Mutsaers, Head of Spotify Benelux, vindt dat onderscheid niet nodig is.

Spotify Premium voor Studenten MBO
Afbeelding: Spotify (Afbeelding: Spotify)

Spotify for Students

Het maakt voor nu in Nederland dus niet meer uit of je aan een universiteit, HBO- of opleiding studeert. Spotify for Students is voor alle studerende mensen (ouder dan 16 jaar) beschikbaar. De dienst zorgt er dus voor dat studenten, met flink wat korting, gebruik kunnen maken van Premium. Mensen die voorheen Spotify Free gebruikten zullen direct verschil merken tussen de twee varianten. Zo is de geluidskwaliteit een stuk beter, is het mogelijk om nummer offline te downloaden en fietsen er geen advertenties meer door je favoriete muziek.

Spotify for Students is nu voor MBO-studenten, maximaal vier jaar, te gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify Premium voor de helft van de prijs: nu ook voor MBO-studenten
Sluiten