Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 18 okt 2018

Spotify introduceert grote veranderingen voor Premium-gebruikers

Spotify heeft voor het eerst sinds tijden weer een grote update uitgerold voor Premium-abonnees. Vanaf nu steekt de radiofunctionaliteit anders in elkaar. Daarnaast gaat de navigatie in de mobiele apps van de streamingdienst ook anders werken.

Spotify voert grote veranderingen door voor Premium

De homepage is nu anders ingericht, waarbij persoonlijke aanbevelingen prominenter getoond worden. Zo kan Spotify zich effectiever onderscheiden met zijn algoritmes, en het aanbod nog specifieker toespitsen op de gebruiker.

Vooral de zoekpagina’s in de apps zijn flink veranderd. Je kunt er nu niet alleen simpele zoekopdrachten invoeren, maar ook nieuwe content ontdekken. Of het nou een nieuw album, playlist of een podcast is. Bovenaan het scherm zien gebruikers hun favoriete genres.

Spotify Premium

Onlangs voerde de dienst al een andere belangrijke verandering door: wanneer je nu zoekt op een nummer met een vrij algemene naam, krijg je niet tien versies van dat nummer te horen, maar wordt er automatisch een playlist met soortgelijke nummers gegenereerd.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar de grootste veranderingen vind je bij de radiostations. Je kon altijd al radiostations starten op basis van nummers, albums of artiesten. Vanaf nu worden die stations ook afgestemd op jouw luistergedrag.

Daarvoor worden dezelfde algoritmes die playlists als Discover Weekly zo tof maken. De playlist zal natuurlijk nog steeds gebaseerd zijn op het nummer of de artiest die je hebt gekozen, maar tegelijkertijd wordt jouw muzieksmaak wel meegenomen.

De resulterende radiostations/playlists kun je vervolgens ook offline opslaan. De oude radiostations kon je ook aan je eigen smaak aanpassen, maar dan moest je met de hand een duimpje omhoog of omlaag geven bij nummers. Nu gebeurt dat dus automatisch. Spotify weet immers al hoe jouw smaak in elkaar steekt.

Check de bovenstaande video voor een voorproefje op de nieuwe functionaliteit. 🐙Eindelijk! WhatsApp introduceert drie langverwachte nieuwe features

Reageer op artikel:
Spotify introduceert grote veranderingen voor Premium-gebruikers
Sluiten