Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 mrt 2019

Spotify Premium account voor twee personen? Het komt eraan!

Wie Spotify Premium altijd al eens met een vriend of vriendin wilde delen (zonder gezeik) kan zijn of haar geluk binnenkort niet meer op. De muziekdienst is bezig met het testen van een nieuw Premium account, dat volledig door twee personen te gebruiken is. Maak kennis met het nieuwe Spotify Premium Duo. 

Spotify Premium voor twee personen

Spotify is bezig met het testen van een nieuw abonnement genaamd Premium Duo. De naam zegt het al, het gaat om een Premium account dat je met iemand anders kan delen. Op dit moment is het mogelijk om je wachtwoord aan een vriend of vriendin te geven en samen de kosten te delen, maar daar komen ook geregeld wat problemen bij kijken. Tegelijkertijd streamen zit er, bijvoorbeeld, niet bij. Het werkt dus wel, maar is alles behalve ideaal. Iets waar Premium Duo verandering in gaat brengen.

Het nieuwe abonnement werd als eerste gespot door een Reddit-gebruiker genaamd Hasztagg, wat de echtheid van het verhaal uiteraard niet 100% bevestigt. Dat deed Spotify gelukkig wel tegenover The Verge, waardoor we nu weten dat Premium Duo in vijf verschillende landen wordt getest. Wie uit zijn stoel springt om te controleren of Nederland daar ook bij zit, kan weer rustig gaan zitten. Spotify is het nieuwe abonnement aan het testen in Colombia, Chili, Denemarken, Ierland en Polen.

Spotify Premium

Goedkoper dan Premium, beter dan Family

Het nieuwe abonnement gaat de gebruiker straks, als alles hetzelfde blijft wanneer Duo officieel uitrolt, €12.49 per maand kosten. Dit zorgt ervoor dat je, wanneer je op dit moment alleen een account beheert, van €10 per maand naar €12,50 per maand gaat. Echter is het hele idee dat dit abonnement gedeeld wordt met iemand anders, wat de prijs voor jou op €6,25 per maand zet. En wat dat betreft is dit een hele goede deal.

Komt het dan niet in de weg te staan van de huidige Familie-abonnementen? Nee, want dit kost je €14.99 per maand en levert je een heel stuk minder gezeik op. Denk hierbij aan het feit dat Spotify wil dat jij je woonadres bevestigt, wanneer je gebruik maakt van Spotify Family. Delen met je vrienden zit er niet bij en daar komt, als alles goed is, binnenkort dus verandering in.

Spotify

In welke landen de optie beschikbaar wordt en wanneer dat gaat gebeuren, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify Premium account voor twee personen? Het komt eraan!
Sluiten