Ilona Braam
Ilona Braam Apps 1 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Deel nu Spotify samples van je favoriete nummers met je Facebook vrienden

Als je een bepaald lied helemaal geweldig vindt, wil je dat doorgaans ook delen met je vrienden. En gelukkig hebben de meeste muziek apps tegenwoordig ook dat geweldige share knopje om je liedjes op verschillende social media platformen te verspreiden. Ook Spotify heeft zo’n knopje, maar tot nu toe moesten je vrienden dan ook daadwerkelijk naar Spotify gaan om je gedeelde muziek te beluisteren en niet iedereen heeft daar evenveel zin in. Tegenwoordig heeft Spotify het echter wat makkelijker gemaakt en kun je meteen een sample van je lievelingsnummers delen via je Facebook Stories.

Spotify samples op Facebook

Dus wanneer Spotify je weer eens verrast met een lekker nummer, kun je meteen een stukje delen met je Facebook vrienden. Dat doe je zoals je dat altijd al deed, maar wanneer Facebookers nu op je Story clicken krijgen ze automatisch de eerste 15 seconden van het lied te horen. Hiervoor hoeven ze niet eerst door te gaan naar de muziekstreamingdienst. Na de sample krijgen luisteraars uiteraard wel de mogelijkheid om naar Spotify te gaan voor het volledige nummer.

Spotify
Bron: Pixabay / StockSnap (Afbeelding: Pixabay / StockSnap)

Alleen voor enkele tracks

Op het moment werkt de nieuwe feature alleen voor enkele tracks die je deelt via je Facebook Stories. Als je een Spotify album of afspeellijst deelt, zullen je Facebook vrienden eerst naar Spotify door moeten clicken om iets te kunnen horen. Misschien dat ook albums en afspeellijsten in de toekomst een soort sample feature krijgen, maar in ieder geval is dat op dit moment nog niet zo.

Spotify lijkt de laatste tijd wel extra druk bezig te zijn met het aantrekkelijk maken van de streamingdienst. Mogelijk heeft dat te maken met Apple Music, die vooral in de VS ze nogal in de nek hijgt. Onlangs is Spotify in ieder geval een stuk interessanter geworden voor podcasters met een nieuw analyse dashboard en op het moment testen ze ook een nieuwe knop om het nog makkelijker te maken om je eigen podcast te starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Slashgear

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deel nu Spotify samples van je favoriete nummers met je Facebook vrienden
Sluiten