Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 17 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Spotify in de auto: simpeler design voor veilig gebruik

Ben jij een bestuurder die Spotify ten alle tijden in de auto gebruikt, maar zich mateloos ergert aan de interface van de app? Dan gaat deze nieuwe feature je zonder twijfel bevallen. Spotify is bezig met het testen van het zogeheten Car View. Hiermee krijgt de interface van de een simpeler design, waardoor je snel en veilig controle hebt over je muziek in de auto. Een feature die zelf activeert wanneer je de auto in stapt. 

Spotify introduceert Car View

Net als Netflix heeft Spotify onze entertainment consumptie flink weten aan te passen. Waar vroeger CD’s, LP’s, MP3’s en radio tot de grootste bron van muziek behoorde, heeft Spotify deze positie aardig over weten te nemen. Met een simpele druk op de knop pompt het gigantische aanbod van de dienst door de speakers van je auto, huiskamer of koptelefoon. Maar waar die eerste zeker handig is wanneer je een relaxte rit wilt hebben, is de huidige interface vrij onveilig te noemen. Maar gelukkig heeft de producent daar iets op gevonden.

Spotify is begonnen met het uitrollen van haar Car View mode. Door de feature wordt het een stuk makkelijker, en vooral een stuk veiliger, om de dienst te bedienen in de auto. Het heeft simpelweg te maken met een simpelere interface, waardoor je als een malle door alle muziek vliegt. Een interface welke geactiveerd wordt wanneer de applicatie een Bluetooth verbinding met je voertuig herkent. Althans, dat is wat 9to5Google weet te melden.

Spotify nieuwe feature

Car View maakt simpelweg een grotere versie van de song info, track controls en andere belangrijke knoppen als shuffle. Album Art is niet beschikbaar wanneer je in Car View de app gebruikt, omdat de plaatjes je makkelijk af kunnen leiden. Spotify heeft de feature uitgebreid getest, aangezien de dienst in juli 2017 haar eerste versie gebruikte. Het is mogelijk om gewoon nog in de standaard interface gebruik te maken van de streamingdienst of om hem pas bij de volgende rit te activeren. Uiteraard heb je daar zelf gewoon de controle over.

Maar aangezien veiligheid ten alle tijden het belangrijkste is op de weg, zullen we je zeker aanraden om de nieuwe feature te proberen. Car View is eerst voor Android beschikbaar en zal later voor iOS uitrollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

One More Thing

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify in de auto: simpeler design voor veilig gebruik
Sluiten