Met nieuwe Spotify feature kun je eindelijk echt op afstand samen luisteren

Als je op het moment je Spotify muziek met je vrienden wilt delen, is het mogelijk om elkaars afspeellijsten te bekijken. Zo kun je een beetje bijhouden naar wat voor muziek je vrienden houden en is het zelfs mogelijk om nummers toe te voegen. Spotify lijkt de muziekstreamingdienst nu nog een tikkeltje socialer te willen maken met de feature Social Listening. Hiermee zou je op afstand echt samen van een afspeellijst kunnen genieten.

Spotify Social Listening

De nieuwe feature werd gespot door Jane Manchun Wong, maar is nog niet beschikbaar voor standaard Spotify gebruikers. Het zou het digitale equivalent moeten zijn van oordopjes delen om samen naar muziek te luisteren. Het idee is dat iemand met een Social Listening afspeellijstje begint, waarnaar vrienden ook mee kunnen luisteren door een code te scannen of op een link te clicken. In de nieuwe interface is vervolgens te zien welke vrienden verbonden zijn en dus meeluisteren.

Control over playback op eigen device

Deze vrienden zouden echter meer kunnen doen dan alleen passief luisteren naar je favoriete tunes. Z0 zouden ze zelf ook muziek kunnen toevoegen aan de afspeellijst en na nog wat gepiel met een code zouden ze zelfs ook de playback kunnen beïnvloeden met hun eigen device. Of je van dat laatste ontzettend happy wordt is nog maar de vraag, maar het idee om Spotify interactiever te maken is in ieder geval wel interessant.

Wanneer we de nieuwe feature precies kunnen verwachten, blijft op het moment nog giswerk. Spotify is bezig met het testen van Social Listening, maar dat is geen garantie dat de feature uiteindelijk ook bij iedereen wordt geïmplementeerd. Iets anders dat eindelijk wel in de app is verschenen is een Sleep Timer. Deze zorgt ervoor dat je muziek na een tijdje vanzelf stopt en je niet  meer ‘s ochtends of midden in de nacht wakker wordt met een onvermoeibare Spotify afspeellijst.

BGR

Reageer op artikel:
Met nieuwe Spotify feature kun je eindelijk echt op afstand samen luisteren
Sluiten