Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 2 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Spotify last stiltemoment van bijna 9 minuten in voor George Floyd

Muziekstreamingdienst Spotify voegt een stiltemoment van 8 minuten en 46 seconden toe aan enkele afspeellijsten en podcasts voor George Floyd. Dat is de tijd die ontslagen politieagent Derek Chauvin gebruikt heeft om Floyd op de grond te houden, met zijn knie in de nek van de man.

Die onvoorstelbare actie heeft ervoor gezorgd dat Floyd om het leven kwam. De man snakte naar adem, gaf dat ook aan, maar Chauvin gaf niet toe. Dit heeft ervoor gezorgd dat mensen wereldwijd opstaan tegen racisme en politiegeweld. Vooral in verschillende Amerikaanse steden, maar ook hier in Nederland. Zo was er een protest op de Dam afgelopen maandag. De actie van Spotify is onderdeel van een grotere beweging in de muziekindustrie, die nu Blackout Tuesday genoemd wordt. Ook die beweging staat in het teken van vechten tegen institutioneel racisme en politiegeweld. Op sociale media volg je de gebeurtenissen op #blacklivesmatter.

Spotify Premium voor Studenten MBO
Spotify. (Afbeelding: Spotify)

Spotify doet mee met vreedzaam protest

Een aantal platenmaatschappijen doet ook mee met het vreedzame protest van de (Amerikaanse) muziekindustrie. Zo heeft onder meer de marketingbaas van Atlanta Records de hashtag #TheShowMustBePaused in het leven geroepen. ViacomCBS doet eveneens mee met Blackout Tuesday door op verschillende kanalen binnen het netwerk een stilte in te lassen van 8 minuten en 46 seconden.

Het is de bedoeling dat mensen op die momenten los komen van het dagelijkse leven en stilstaan bij wat er nu in de wereld gebeurt. Ook is het belangrijk dat de zwarte gemeenschap nu meer dan ooit ondersteund wordt. Dat is de boodschap van Spotify, een boodschap die inmiddels toch wel moet zijn binnengedrongen bij iedereen. De muziekstreamingdienst wil in elk geval zijn eigen platform gebruiken voor het versterken van zwarte stemmen en het versterken van betekenisvolle conversaties over het onderwerp.

Veel meer bedrijven ondernemen actie om te laten zien dat ze achter de zwarte gemeenschap staan. Sommige bedrijven doen dat door geld te doneren aan belangrijke doelen, terwijl andere bedrijven bijvoorbeeld de zaken voorlopig staken. Zo maakte Sony al bekend het PlayStation 5-evenement, dat voor aanstaande donderdag gepland stond, voorlopig vooruit te schuiven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify last stiltemoment van bijna 9 minuten in voor George Floyd
Sluiten