Ontbytes: Spotify niet meer te streamen via Safari, Tesla lost groot probleem elektrisch rijden op en meer

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder andere Spotify stopt met ondersteunen service voor Safari.

Spotify werkt niet meer op Safari voor Mac-gebruikers

Gebruik je Spotify om op je Mac muziek te streamen? Dan kun je de muziekservice nu niet meer via Safari bezoeken. Spotify is gestopt met het ondersteunen van de Apple-browser.

Het is nog niet duidelijk waarom Spotify hiermee is gestopt. Wel bieden ze alternatieven aan, zoals het gebruiken van de service via een andere browser of door de desktop-app te installeren. Als je gebruik maakt van MacOS dan kun je het beste overgaan op de nieuwste versies van Firefox, Chrome of Opera.

Tesla komt met verbetering die grootste probleem van elektrische auto oplost

Tesla gaat zijn Supercharger netwerk, de snelle oplaadpunten voor elektrische auto’s, in dichtbevolkte stedelijke gebieden uitbreiden. Deze uitbreiding begint in de VS in Boston en Chicago. Het probleem voor veel elektrische auto’s in de stad is dat er weinig tot geen mogelijkheden tot opladen zijn, doordat veel mensen geen eigen garage in hun huis hebben.

Tesla’s aankondiging van het uitbreiden van het Supercharger netwerk is er dus een die veel verschil kan maken voor de populariteit van de elektrische auto, aangezien veel mensen op dit moment te weinig mogelijkheden zien de auto daadwerkelijk (snel) op te laden. De verwachting is dat Tesla deze verbetering ook snel zal doorvoeren op andere plekken in de VS en daarna wellicht Europa.

Apple test of Apple Watch ook hartritmestoornis kan vaststellen

Apple werkt samen met de Amerikaanse universiteit Stanford aan een test die moet uitwijzen of de Apple Watch gebruikt kan worden voor het opmerken van hartritmestoornissen volgens CBNC. De hartslagsensor in de Apple Watch doet gedurende de dag regelmatig metingen.

Die metingen leggen het aantal hartslagen per minuut vast maar kijkt vooralsnog niet naar onregelmatigheden in de hartslag. Tijdens de test wordt gekeken of zogenoemde boezemfibrillaties kunnen worden opgemerkt. Dat is een ritmestoornis die vaak behandeld moet worden, maar niet direct levensbedreigend is. Volgens bronnen van CBNC gaat later dit jaar een klinische proef van start. Vandaag is natuurlijk wel de release van de iPhone X! Houd WANT.nl vanavond goed in de gaten voor meer updates, en check hier alvast onze verwachtingen.

Snackbyte: artiest gebruikt iPhone om geluid met AR zichtbaar te maken

Benieuwd naar hoe geluid er in de ruimte uit ziet? Zach Lieberman, een developer die voor de New York School For Poetic Computation werkt, heeft een real time sound map gemaakt waarop geluid te zien is op beeld. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van Apple’s ARKit. Door geluid te maken worden er witte figuren in de lucht lichtbaar. Lieberman zegt dat hij audio opneemt in de ruimte. Wil je weten hoe dit er uit ziet? Check de video hieronder.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Spotify niet meer te streamen via Safari, Tesla lost groot probleem elektrisch rijden op en meer
Sluiten