Mark Hofman
Mark Hofman Apps 19 dec 2019

Spotify Tastebuds: nieuwe muziek ontdekken met hulp van je vrienden

Spotify is een nieuwe feature aan het testen genaamd Tastebuds, zo kan TechCrunch melden dankzij de informatie van Jane Manchun Wong. De app onderzoekster is de functie als prototype tegengekomen in de web-versie van de streamingdienst.

Met Spotify Tastebuds is het mogelijk om nieuwe muziek te ontdekken met hulp van je vrienden. De functie geeft je namelijk toegang tot de muziek van mensen die je volgt. Zo krijg je onder andere een overzicht met meest geluisterde liedjes, die je vervolgens ook weer aan je eigen bibliotheek kan toevoegen. Volgens Spotify zelf dé manier om je muzieksmaak te verbreden.

Spotify test Tastebuds functie

Op dit moment is er verder nog heel veel meer bekend over de nieuwe Tastebuds functie van Spotify. Zoals gezegd heeft Jane Manchun Wong een prototype van de functie gevonden en daardoor weten we een beetje wat we kunnen verwachten. Op de desktop-versie van Spotify is dan ook te lezen:

Wanneer je zelf een blik wil werpen op de nieuwe functie, is het mogelijk om op de desktop-versie zelf een kijkje te nemen. Mocht jij toegang hebben tot het prototype, dan is deze onder de bibliotheek tab te vinden (in het linkerrijtje).

Weer een kleine stap op sociaal gebied voor Spotify

Spotify is een streamingdienst voor muziek en geen social media platform. Dat is dan ook wel te zien aan het sociale aspect van het platform, gezien het feit dat er in de loop der jaren slechts twee manieren waren om in contact te blijven met je vrienden. Zo is er de Activity Feed waarin je kan zien wat je vrienden aan het luisteren zijn of als laatst geluisterd hebben. Maar dat is een functie die alleen op de web-versie en desktop-versie van de streamingdienst te vinden is. Later verscheen er ook een in-app messenger om muziek te delen met je vrienden, maar daar werd de stekker uit getrokken. Het was voor Spotify veel meer van belang dat mensen de muziek van het platform op andere social media zou delen.

Tastebuds zet wat dat betreft wel weer een stap in het sociale aspect van het platform. De functie lijkt tot nu toe overigens wel erg op de Friends Weekly playlist die eerder dit jaar ontdekt werd. In deze lijst worden nummers uit de Discover afspeellijsten van je vrienden gehaald en in jouw playlist gezet. Wat dat betreft zal Tastebuds daar goed op aan sluiten.

Tastebuds als dating app

Op Twitter is er trouwens een inactief account te vinden genaamd Tastebuds. Het gaat hier om het account van een dating startup waarbij muzieksmaak je in contact kan krijgen met andere singles. Het Twitter-account is al sinds 2017 inactief, maar op de website is wel de ondersteuning van Spotify te vinden. De laatste update van de app is in april 2019 doorgevoerd.

Josh Constine van TechCrunch is in contact gekomen met Spotify en heeft te horen gekregen dat er geen connectie is tussen de functie en dating-platform Tastebuds.

Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer de functie naar Spotify komt en of hij überhaupt al komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spotify Tastebuds: nieuwe muziek ontdekken met hulp van je vrienden
Sluiten