Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 okt 2018

What’s New: Spotify test feature waar we al jaren op wachten

Neem bijvoorbeeld de nieuwe releases die elke week uitkomen. Soms staan de albums van je favoriete bands niet eens tussen het overzicht van nieuwe albums. Die moet je dan weer op een losse pagina raadplegen.

Spotify test What’s New feature

Bovendien zijn die aanbevelingen vaak vrij willekeurig, en niet zo zeer aangepast op basis van je recente luistergedrag.

Dan moet je er dus maar op vertrouwen dat het algoritme jou de juiste muziek voorschotelt. Het chronologische overzicht ben je echter kwijt. Het is cureren, niet informeren in die zin. Hetzelfde zie je op platformen als Twitter gebeuren.

Sure, de gebruiker krijgt zo op papier betere content te zien, maar het zorgt ook voor een stukje paranoïde. Mis ik iets? Daar heeft Spotify nu gelukkig een oplossing voor. Althans, de streamingdienst is een chronologische oplossing aan het testen.

Het gaat om een nieuwe What’s New feature, die bij sommige gebruikers sinds vorige week is opgedoken. Het idee is simpel: je krijgt een soort tijdlijn voorgeschoteld die exact chronologisch de nieuwe releases van jouw favoriete artiesten laat zien.

Of het nou om albums, EP’s of singles gaat. Ideaal toch? Spotify heeft de test reeds officieel bevestigd tegenover The Verge. Met de nadruk op test: de feature kan dus alsnog geschrapt worden als de resultaten niet goed uitpakken.

Dit is echter zo’n grote verbetering, dat de What’s New tijdlijn hopelijk snel naar iedereen wordt uitgerold. Over nieuwe features gesproken: de streamingdienst heeft vorige week een grote update voor zijn mobiele apps uitgebracht. Je hebt vast al gemerkt dat er een hoop is veranderd. Hier kun je er alles over lezen.

Spotify What's New
Reageer op artikel:
What’s New: Spotify test feature waar we al jaren op wachten
Sluiten