Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 22 jun 2020

Spotify gaat in de toekomst mogelijk videoclips vertonen

Gaat Spotify de concurrentie aan met YouTube? Binnenkort wellicht wel! Het gaat mogelijk videoclips vertonen in haar app.

Het ontwikkelen van een app staat nooit stil. Zo ook bij Spotify. Hoewel de app vooral bekend staat om het afspelen van alleen muziek, komt daar de laatste tijd steeds meer bij. Het bedrijf springt al in op de trend van podcasts, maar daar lijkt het niet bij te blijven. Het bedrijf gaat mogelijk ook videoclips van muzikanten vertonen.

Videoclips in Spotify

Dat blijkt uit onderzoek van app-ontcijferaar Jane Wong. Zij heeft in de code ontdekt dat video’s mogelijk aan muziek worden toegevoegd. In de code van de app is een nieuwe interface te zien waarin verschillende tabs te vinden zijn. De nieuwe tabs bestaan uit standard album art, de nieuwe videospeler en canvas. Die laatste optie heb je wellicht al eens gezien. Het is een loop van een gedeelte van een video die op de plaats van de album art staat. Het lijkt hiermee de concurrentie aan te willen gaan met YouTube Music.

Mocht het daadwerkelijk in een nieuwe versie van Spotify komen, dan missen we nog een functie: lyrics. Wat is er nu beter dan lekker live meezingen met de muziek?

In-App Offers

Spotify kwam vandaag ook met een nieuwe ander functie in het nieuws. Zo wil het tijdens podcasts zogenaamde in-App Offers aanbieden. Met een link in het scherm kunnen luisteraars de website van de adverteerder bezoeken. Daarbij worden automatisch kortingscodes geladen.

De functie wordt in de Verenigde Staten en Duitsland getest. In de V.S. is er een advertentie te zien ban Harry’s in de Last Podcast on the Left en in Duitsland is Hello Fresh te zien bij Herrengedenck. Op dit moment is het nog niet in Nederland actief.

Inzetten op Podcasts

Dit nieuwe initiatief komt niet echt als een verrassing. Spotify investeert de laatste tijd flink in haar podcasts. Het bedrijf heeft verschillende grote namen aangetrokken die exclusief voor de muziekstreamingdienst een podcast gaan maken. Ook sloot het een deal met Warner Bros voor exclusieve podcasts over de personages uit de DC Comics.

Reageer op artikel:
Spotify gaat in de toekomst mogelijk videoclips vertonen
Sluiten