Spotify update introduceert Sleep Timer functie naar iOS

Eerder dit jaar lanceerde Spotify de Sleep Timer functie, waarmee het mogelijk is 9om muziek na een bepaalde tijd te laten stoppen met spelen. De functie was tot op heden alleen beschikbaar voor Android-apparaten, maar rolt in de meest recente update ook uit naar iOS.

Met de Sleep Timer van Spotify is het mogelijk om voor het slapen een lekker muziekje te luisteren, zonder je zorgen te maken over het feit dat je de volgende ochtend met dezelfde muziek wakker wordt. In Spotify activeer je de timer voor een bepaalde tijd en dat zorgt ervoor dat de muziek precies na die tijd stopt met spelen. Iets dat nu dus ook te doen is voor mensen die in het bezit zijn van een iPhone of een iPad.

Sleep Timer op Spotify: zo stel je hem in

Het instellen van de slaaptimer op Spotify is zo gepiept. Open de applicatie, selecteer een nummer en speel deze vervolgens. Open vervolgens de speler, druk op de drie stippen en selecteer de optie Sleep Timer. Spotify biedt je vervolgens de optie om de timer voor 5 minuten aan te zetten en de optie om de timer 60 minuten aan te zetten.

Dit betekent dat er een timer in te stellen is voor de volgende tijden:

  • 5 minuten
  • 10 minuten
  • 15 minuten
  • 30 minuten
  • 45 minuten
  • 60 minuten

Spotify heeft tegenover Engadget laten weten dat de functie voor iOS beschikbaar wordt door middel van de meest recente update. Deze update moet vandaag wereldwijd uitrollen, maar het kan zijn dat deze bij jou iets later in de App Store verschijnt dan bij een ander.

Soortgelijke functie voor Apple Music

Mensen die gebruik maken van een iOS apparaat en Apple Music konden al gebruik maken van een soortgelijke functie. Net als bij Spotify is het mogelijk om op het platform van Apple ook de muziek te laten stoppen na een bepaalde tijd. Dit is overigens niet in te stellen vanuit de app zelf, maar moet geregeld worden via Apple’s klok-app in iOS. In de applicatie is een timer in te stellen voor media door de “Stop afspelen” optie te selecteren in het “Als Timer eindigt” menu.

Klik/tap voor groter
Reageer op artikel:
Spotify update introduceert Sleep Timer functie naar iOS
Sluiten