David van Benthem
David van Benthem | LinkedIn Digital 20 februari 2020

Spotify rolt podcast update uit: dit moet je weten

Spotify heeft een update uitgerold voor de podcasts. Trailers en beschrijvingen moeten het voor jou als luisteraar/kijker makkelijker maken welke podcast je wil gaan luisteren.

Dat heeft Spotify laten weten in een blog. De podcast-pagina krijgt nu een uiterlijk dat veel overeenkomsten heeft met de user interface van de Apple Podcasts app. Naast het vernieuwde design komen er ook nieuwe categorieën. Daarnaast gaan er dus trailers voor bepaalde podcasts gepromoot worden. Dit brengen de veranderingen in detail teweeg:

De thuispagina van Spotify podcasts

De thuispagina behoudt veel functies die er al waren. De verandering zijn dan ook vooral visueel. Beschrijvingen van podcasts komen bovenaan de pagina te staan, zodat je makkelijker en sneller een beeld kan krijgen van verschillende podcasts en verschillende afleveringen.

Trailers voor podcasts

Ja dat klopt, ook podcasts krijgen trailers. Ze zullen ideaal zijn voor degenen die een snel beeld willen krijgen hoe de podcast ongeveer in elkaar steekt. Als een podcast een trailer heeft komt die bovenaan de pagina van de podcast te staan.

Nieuwe categorieën

Spotify gaat podcasts tot slot indelen in specifieke categorieën. Onder de beschrijving van de podcast komt de aangewezen categorie te staan. Die categorieën kunnen breed variëren van waargebeurde misdaad tot business en technologie. Zo kan je makkelijker aan elkaar verwante podcasts leren kennen.

 

spotify podcast trailer
De vernieuwde Podcast pagina van Spotify vertoont gelijkenissen met het design van Apple. (Afbeelding: Spotify)

Spotify haalt inspiratie uit Apple

Het is niet de eerste keer dat Spotify Apple imiteert. Afgelopen december implementeerde het al de ‘Friends are listening to’ functie met Spotify Tastebuds. Zo kan je muziek ontdekken op basis van de muzieksmaak van specifieke vrienden.

Opvallend is het niet dat Spotify veel aandacht besteedt aan podcasts. In oktober 2019 liet toenmalig financieel directeur Barry McCarthy weten dat podcasts voor de Zweedse streamingdienst net zo belangrijk zijn als originals dat zijn voor Netflix.

 

Reageer op artikel:
Spotify rolt podcast update uit: dit moet je weten
Sluiten