Spotify verbinden met Google Maps: zo maak je jouw roadtrip ideaal

Google Maps is van eenvoudige routeplanner uitgegroeid tot een geduchte concurrent voor grote namen binnen de navigatie-industrie als Garmin en TomTom. En nu we Maps zoveel gebruiken, is het toch wel prettig om daar onderweg je favoriete muziek bij te luisteren via Spotify.

Met Google Play Music en Apple Music is het heel makkelijk om je muziek te verbinden met de navigatiedienst. Dan krijg in de app te zien welke muziek er aan het afspelen is. Zo hoef je niet steeds heen en weer tussen apps te navigeren. En dat is logisch, omdat Google Play Music onder dezelfde eigenaar valt als het besturingssysteem Android. Bij je iPhone geldt hetzelfde als je Apple Music gebruikt.

Spotify heeft net iets meer tussenstappen nodig

Om Spotify op dezelfde manier te koppelen aan Google Maps heb je net iets meer tussenstappen nodig. Wij leggen je uit hoe je dat op de snelste en de juiste manier doet met je Android telefoon. Mocht je de Spotify app nog niet geïnstalleerd hebben, dan is het sowieso handig dat eerst te doen. Druk zodra je bent ingelogd rechtsboven op het cirkeltje of op je profielfoto. Druk vervolgens aan de onderkant op ‘instellingen’. Kies vervolgens ‘Navigatie-instellingen’ en vink vervolgens ‘Bedieningselementen voor media afspelen weergeven’ aan. Klik dan op de Spotify-app met het bekende groene logo. Je gaat dan automatisch naar de Spotify app, waar je akkoord moet gaan met de bijbehorende voorwaarden.

android google maps spotify
Een screenshot van Google Maps met Spotify gekoppeld. (Afbeelding: WANT / Google Maps)

Kies je bestemming

Tot slot is het een kwestie van een bestemming kiezen op Google Maps en start je de reis. Zodra je onderweg bent, zie je rechts een Spotify logo verschijnen. Klik je daarop, dan verschijnt er onderin de Spotify-player, waardoor altijd kan zien welk nummer draait. Daarnaast kan je met de player een track door -en terugspoelen. Handig bij de player is ook dat je op ‘Spotify browsen’ kan klikken. Terwijl je in de Maps app blijft, kan je met een druk op de knop een nieuwe afspeellijst als ‘Discover Weekly’ of een ‘Daily Mix‘ kiezen. Zo luister je onderweg muziek zonder gedoe.

Reageer op artikel:
Spotify verbinden met Google Maps: zo maak je jouw roadtrip ideaal
Sluiten