Spotify’s podcaststrijd met Apple gaat verder: Video Podcasts een feit

Spotify ondersteunt vanaf nu officieel videopodcasts. De eerste shows kun je kijken als gratis en als betalende gebruiker van de dienst. Elke gebruiker die nu al toegang heeft tot podcasts, kan ze vanaf nu dus niet alleen beluisteren — maar dus ook bekijken. Het maakt niet uit of je de mobiele of desktopapp gebruikt.

Echter, het is wel zo dat momenteel alleen een handjevol podcasts met video te bekijken zijn op Spotify. Het gros is vooralsnog niet in staat video toe te voegen aan hun moderne radiovariant. De video’s beginnen automatisch met afspelen wanneer je op de playknop drukt. De videobeelden synchroniseren met de audiofeed; mocht je de app verlaten of je toestel vergrendelen, dan zal de audio op de achtergrond blijven afspelen.

De eerste shows die video ondersteunen, zijn Book of Basketball 2.0, Fantasy Footballers, The Misfits Podcast, H3 Podcast, The Morning Toast, Higher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay en The Rooster Teeth Podcast.

Spotify
Spotify op je smartphone. (Afbeelding: Pixabay / StockSnap)

Spotify en videopodcasts

Deze verandering komt niet geheel uit de lucht vallen. Afgelopen mei liet Spotify namelijk weten een deal te hebben gesloten met Joe Rogan, een populaire podcastmaker die zijn radioformat ook met beeld uitbrengt op YouTube. Door het sluiten van de deal publiceert Rogan zijn videoshow alleen nog maar op de grootste muziekstreamingdienst van dit moment; de nieuwe functie lijkt aanvankelijk voor hem gebouwd te zijn.

Met deze zet moet Spotify eveneens een sterke positie krijgen tegenover de podcasts die je kunt bekijken (of gewoon beluisteren) op YouTube en Apple Podcasts. Dat YouTube videopodcasts aanbiedt, weten veel gebruikers waarschijnlijk wel. Maar Apple legt niet zoveel nadruk op de functionaliteit, terwijl die toch al maanden beschikbaar is. Daardoor leggen veel makers ook veel meer de nadruk op hun shows op YouTube, omdat mensen heb daar wel weten te vinden. Het is nu afwachten welk effect deze stap van Spotify voor effect heeft.

Spotify

Reageer op artikel:
Spotify’s podcaststrijd met Apple gaat verder: Video Podcasts een feit
Sluiten