Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Digital 14 sep 2020

Spotify werkt aan functionaliteit om data te besparen (maar…)

De hele dag Spotify gebruiken kost natuurlijk enorm veel data als je geen wifi hebt. Daar heeft Spotify nu een oplossing voor.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel toegang tot een muziekstreamingdienst. Spotify is in Nederland veruit de grootste en laat Deezer en Apple Music flink achter zich. Als je dienst gebruikt via wifi kost het je helemaal geen data. Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om muziek op te slaan, maar soms zijn er momenten dat je gewoon even wat nieuws wil luisteren of een podcast wil checken.

Een nieuwe functie in Spotify

Spotify lijkt nu wat aan het datagebruik willen doen. Jane Manchun Wong heeft zoals altijd weer door de code van Spotify gespeurd. Hierin heeft ze een aantal bijzondere dingen gezien. De app laat je in de toekomst wellicht kiezen wat de streamingkwaliteit van de muziek is. Wong showt namelijk op haar Twitter een screenshot waarbij er twee opties zijn voor de kwaliteit. Dit heeft te maken met wifi en de telefoonconnectie. Ook lijk je ervoor te kunnen kiezen hoe hoog de kwaliteit moet zijn voor gedownloade muziek. Als je een hogere kwaliteit wil, kost dat natuurlijk wel meer data.

Op dit moment heeft Spotify slechts een optie waarbij mensen de kwaliteit kunnen kiezen van hun muziek. Hierbij kun je kiezen voor automatisch, laag, normaal, hoog en heel hoog. Dat heeft echter niets te maken met de verbinding. Dat het bedrijf nu deze nieuwe optie test lijkt dus een goede aanvulling op de dienst. Hoewel er slechts twee opties te zien zijn in het scherm van Wong, lijkt het dus logisch dat al deze vijf opties aanwezig zullen zijn.

Handig

Als je natuurlijk een ongelimiteerd data-abonnement hebt, lijk je in eerste instantie niets aan de Spotify-feature te hebben. Toch is niets minder waar, aangezien je zelf ook last kunt hebben van slechter bereik. Denk bijvoorbeeld als je onderweg bent met de auto of trein, of op een drukke plaats bent. Dan kan de verlaging van kwaliteit ervoor zorgen dat je muziek op dat moment niet hapert.

Reageer op artikel:
Spotify werkt aan functionaliteit om data te besparen (maar…)
Sluiten