Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 dec 2018

Spotify deelt (jouw) meest beluisterde artiesten en albums van 2018

Spotify Wrapped


December is aangebroken, wat betekent dat het tijd is voor lijstjes waarin teruggeblikt wordt op afgelopen jaar. 2018 dus. Dat geldt ook voor Spotify. De streamingdienst heeft zijn jaarlijkse Wrapped-statistieken en afspeellijsten gedeeld. Welke artiesten en trends definieerden 2018?

Spotify Wrapped 2018

Het korte antwoord is absoluut Drake, de meest gestreamde artiest van 2018, wereldwijd. Alleen al dit jaar was hij goed voor maar liefst 8.2 miljard streams. Die impact beperkt zich echter niet alleen tot 2018. Hij is ook Spotify’s meest gestreamde artiest aller tijden.

Airana Grande, ook geen verrassing, is de meest gestreamde vrouwelijke artiest. Alleen al haar meest recente hit genaamd “thank u, next” werd al 220 miljoen keer gestreamd. Het succes van Drake en consorten vertaalt zich ook door naar het meest beluisterde genre van afgelopen jaar: hip-hop.

Maar ook Latin beleefde een explosie. Relatieve nieuwkomers Bad Bunny en J Balvin Ozuna bestormden dit jaar de top 10 van meest beluisterde artiesten. Benieuwd naar jouw meest beluisterde artiesten, albums en nummers? Je kunt hier jouw persoonlijke statistieken checken. Dan krijg je ook meteen persoonlijke playlists.

Check hieronder de statistieken van dit jaar!:

Reageer op artikel:
Spotify deelt (jouw) meest beluisterde artiesten en albums van 2018
Sluiten