Wrapped: Spotify’s functie voor een playlist van jouw meest beluisterde muziek in 2017

Enig idee hoeveel nummers je op Spotify hebt geluisterd in 2017? Of welk nummer je het vaakst hebt geluisterd? Spotify’s toffe nieuwjaarsfunctie genaamd ‘Wrapped’ geeft je een samenvatting van jouw luistergeschiedenis in 2017.

Spotify presenteert ‘Wrapped’

Spotify’s jaarlijkse nieuwjaarsfunctie (dit jaar genaamd Wrapped) is back! De functie is, naast een enorme promotie voor Spotify, natuurlijk een hele leuke functie om eens uit te proberen.

In 2016 had de streaming service ‘Year in Music’, dit jaar is er Wrapped. Via deze tijdelijke functie kun je te weten komen hoeveel uur je in totaal naar muziek op Spotify hebt geluisterd, naar hoeveel verschillende artiesten en hoeveel verschillende liedjes.

Spotify

Ken je eigen luistergedrag

Wrapped laat je een quiz doen om te testen hoe goed je je eigen luistergedrag kent. Misschien heb jij er wel mede voor gezorgd dat Ed Sheeran de meest gestreamde artiest wereldwijd is geworden, dat het aantal luisteraars voor latin en hip hop-muziek is toegenomen, of dat Despacito-Remix de meest gestreamde zomerhit werd. Grote kans dat de muziek die je nu aan het luisteren bent ergens hoog in dit lijstje staat.

Spotify

Na het doen van de quiz kun je de top honderd door jou meest geluisterde nummers bekijken. Ook kun je een playlist samenstellen met dertig nieuwe nummers die je dit jaar bent misgelopen, op basis van je meest geluisterde artiesten, genres en nummers. Benieuwd naar jouw luistergedrag van 2017? Check Wrapped dan via deze link.

De online streaming service speelde afgelopen week al perfect in op onze goede voornemens van 2018. Benieuwd hoe? Dit was hun campagne met ‘2018 goals’.

Reageer op artikel:
Wrapped: Spotify’s functie voor een playlist van jouw meest beluisterde muziek in 2017
Sluiten