Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 18 sep 2020

Spotify ziet het licht: ‘Apple Watch-gebruikers kunnen binnenkort los’

Ondanks het feit dat de Apple Watch heel populair is, en Spotify de grootste muziekstreamingdienst van dit moment is, werken beide producten niet samen. Daar lijkt nu verandering in te komen, aangezien de dienst mogelijk een test uitvoert. En die test heeft alles te maken met de Apple-smartwatch.

Voor veel gebruikers van de Apple Watch is het een terugkerende irritatie. Ze maken geen gebruik van Apple Music en kunnen daardoor geen muziek afspelen via die smartwatch om hun pols. Niet iedereen zit zo diep in het Apple-ecosysteem dat ze ook daadwerkelijk alle diensten van Apple gebruiken. In dit geval kunnen Apple Watch-eigenaars ook bijvoorbeeld Spotify gebruiken, maar daardoor lopen ze wel specifieke functionaliteit mis. En dat is jammer. Maar nu lijkt het erop dat de muziekstreamingdienst dat probleem aanpakt, aangezien er een mogelijke oplossing voor dit probleem getest wordt.

Spotify op de Apple Watch. (Afbeelding: iPhone-Ticker)

Spotify op je Apple Watch

Op dit moment test Spotify namelijk een nieuwe functie met een beperkte groep luisteraars. Die groep mensen kan de muziekstreamingdienst op hun pols gebruiken, via de Apple Watch. Op moment van schrijven weten we niet hoe groot die groep mensen is en waarom die mensen zijn uitgekozen; vooralsnog lijkt het complete willekeur te zijn. Het lijkt in elk geval niet om een specifieke bèta-versie van de app te gaan. Sommige gebruikers komen de nieuwe functionaliteit (het afspelen van muziek via Spotify op de Apple Watch) gewoon tegen op hun smartwatch, inclusief de tekst Beta, in een blauw blokje.

Het nieuws werd voor het eerst gedeeld door de Duitse website iPhone-Ticker. Spotify heeft zelf nog niets over de test naar buiten gebracht, waardoor we dus nog niets weten over de duur van de testperiode en de eventuele releasedatum van de functie. Beta-testers laten weten dat wanneer de beta actief is, ze dus de Apple Watch als extra optie tussen beschikbare afspeelapparaten zien staan. Het wachten is nu op bericht vanuit Spotify.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify ziet het licht: ‘Apple Watch-gebruikers kunnen binnenkort los’
Sluiten