Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 1 jun 2016

Spullen die je beter tweedehands op de kop kunt tikken

Als je een beetje krap bij kas zit kunnen tweedehands spullen een alternatief bieden. Zo kun je zonder dat je veel geld uitgeeft toch kwalitatief goede spullen binnenslepen. Maar je moet niet vergeten dat er ook spullen zijn die je beter niet tweedehands kunt aanschaffen. Je kunt hierbij denken aan hygiëneproducten en matrassen zoals dit vernuftige Smarttress. Tóch zijn er genoeg andere dingen die je beter tweedehands kunt aanschaffen!

Spullen die je beter tweedehands kunt scoren

In Nederland zijn er websites zoals Marktplaats en Speurders te vinden. Hier kun je zowel tweedehands als nieuwe spullen kopen en verkopen. Als je goed zoekt kun je zelfs gloednieuwe producten vinden die normaal gesproken veel duurder zijn. Om je een handje te helpen hebben wij zestien van deze producten voor jou op een rij gezet. Check them out!

Schoolboeken die je maar één keer nodig hebt

Dit is vooral handig als je een student bent. Je kunt die te dure lesboeken vaak tweedehands op Bol.com vinden. Zo kun je een flink bedrag op je studiekosten besparen!

Kinderkleding die het kind twee keer draagt

Kleine kinderen en baby’s worden snel groot. Het gebeurt dan ook vaak dat kledingstukken na twee keer dragen het kind te klein worden. Omdat het niet goedkoop is om constant nieuwe kinderkleding aan te schaffen, kun je er ook voor kiezen om deze tweedehands binnen te slepen. Bovendien zijn deze meestal zowat nieuw. Dus doe er je voordeel mee!

Zwangerschapskleding die je niet past

Behalve de laatste maanden van een zwangerschap heb je in principe geen speciale kleding nodig. Je kunt je geld daarom in andere kledingstukken stoppen die je altijd kunt dragen. En aangezien zwangerschapskleding kort wordt gedragen kun je deze beter tweedehands kopen. Vaak zijn deze vrij nieuw en soms zelfs ongebruikt.

Een nieuwe auto kopen

Als je een gloednieuwe auto direct van een dealer too much vindt, kun je beter een auto tweedehands kopen. Op websites als Marktplaats worden elke dag talloze auto’s geplaatst. Als je goed zoekt kun je er één vinden die bij je wensen aansluiten.

Goedkoper huishoudartikelen op de kop tikken

Je kunt je spaargeld in splinternieuwe huishoudartikelen stoppen. Maar als je goed om je heen kijkt kun je ook genoeg tweedehands alternatieven vinden die je een hoop geld besparen. Je kunt aan je familie, vrienden of zelfs op internet vragen of iemand een koelkast of een stofzuiger teveel heeft. Scheelt jou weer wat!

Een stalen ros voor een prikkie

In een land vol met fietsen zijn er genoeg mensen die van hun overtollige stalen ros af willen. Ben je verstandig? Neem dan een tweedehands fiets van iemand over in plaats van een nieuwe te kopen. Bovendien is de kans dat-ie wordt gestolen groter als je in een grote stad zoals Amsterdam woont. Dan is het iets minder zonde als je fiets toch ooit wordt gejat.

Kinderspeelgoed

Speelgoed kan tegenwoordig een fortuin kosten. Toch klagen ouders vaak dat ze te veel speelgoed in huis hebben. Deze worden dan online verkocht voor een fractie van de originele prijs. Check daarom altijd online voor tweedehands alternatieven voordat je de winkel inloopt voor een nieuw set speelgoed.

Meubels kun je ook beter tweedehands kopen

Wil je niet veel uitgeven aan nieuwe meubels? Dan kun je je familie of vrienden vragen of ze meubelstukken hebben waar ze graag vanaf willen. Je kunt er zelfs voor kiezen om deze meubels een ander kleurtje te geven dan lijken ze net nieuw!

Bruiloftskledij voor een prikkie

Je bent niet verplicht om gloednieuwe kleding naar een bruiloft te dragen. Vaak staan er genoeg jurken en pakken online die slechts één keer zijn gedragen. Even goed zoeken en je kunt binnen no time een ‘nieuw’ pak scoren.

Entertainment

Op websites zoals Bol.com kun je genoeg tweedehands cd’s en dvd’s vinden die men niet meer wil hebben. Meestal kun je deze voor een fractie van de originele prijs op de kop tikken. Doe er je voordeel mee!

Sieraden en diamanten

Wist je dat je goedkoper sieraden kunt shoppen? Vooral als het om ontwerpen met diamanten gaat kun je een flink voordeel behalen. Diamanten hebben een lager verkoopwaarde nadat deze door de eigenaar aan een juwelier zijn verkocht. Daarom is het mogelijk om sieraden soms voor de helft van de prijs tweedehands aan te schaffen.

Gadgets die lang meegaan en waar je geen nieuwe versies van nodig hebt

Er zijn genoeg elektronica op de markt te vinden die je prima tweedehands kunt kopen. Je kunt hierbij denken aan producten zoals een GoPro, een e-reader of een simpele spiegelreflexcamera. Deze apparaten gaan meestal lang mee en functioneren als tweedehands artikelen prima. Ook is het vaak zo dat nieuwe apparaten, zoals een nieuwe GoPro, niet dergelijk innoverend zijn dat het oude apparaat overbodig wordt. Daarom worden deze meestal doorverkocht maar dan voor de helft van de prijs. Dus als je een apparaat als deze zoekt is de kans groot dat je ze stukken goedkoper op de kop kunt tikken. Doen!

Designer kleding

Vintage is populairder dan ooit. Daarom zie je ook steeds meer vintage winkels in de steden. Hier zitten meestal tweedehands designerkleding tussen. Als je weet waar je moet zoeken, kun je deze voor een fractie van de prijs je eigen maken.

Fitnessspullen die niet ouder worden

Fitnessspullen worden niet oud. Althans, als het niet om grote apparaten zoals een hardloopband gaat. Gewichten als dumbbells kun je daarom gemakkelijk tweedehands binnenslepen. Voor dure apparaten is het verstandiger om eerst goed research te doen.

Tuingereedschap

Het is zonde om gloednieuwe gereedschappen aan te schaffen. Je gebruikt deze eens in de zoveel tijd en vervolgens hangen ze een paar maanden in de schuur. Gereedschappen zoals een schop of een hark kun je daarom beter tweedehands kopen.

Instrumenten die je wilt uitproberen

Het kan zijn dat je kind of jijzelf interesse in een nieuw instrument hebben. Als je echter niet zeker weet of je hiermee door wilt gaan, is het niet verstandig om je geld in een nieuw instrument te stoppen. Het is dan beter om eerst een tweedehands instrument te kopen.

Dit waren de spullen die je beter tweedehands kunt kopen. Je zult merken dat er genoeg mensen zijn die om de één of andere reden van hun (nieuwe) spullen af willen. Als je goed kijkt kom je waarschijnlijk een aantal prachtige dingen tegen. Pas wel op dat je goed de voorwaarden met de verkopers bespreekt. Zo kom je namelijk niet voor verrassingen te staan. Heb je al een paar dingen op je lijst staan? Dan wensen we je alvast veel plezier met je aankopen!

Reageer op artikel:
Spullen die je beter tweedehands op de kop kunt tikken
Sluiten