Daniel Koster
Daniel Koster 19 sep 2016

Tweedehands spullen, waarom duur doen als het goedkoop kan?

Goedkoop is duurkoop. Die regel gaat alleen niet altijd op. Dat bleek aan deze waslijst aan spullen die je net zo goed tweedehands kunt aanschaffen. Echter hebben we nu nóg meer zaken voor je in petto. Dat betekent voor jou het besparen van geld, maar natuurlijk ook zaken als een mindere ecologische voetafdruk. Nice!

Niet glampen maar ouderwets kamperen

Af en toe een keer de wijde wereld intrekken met enkel je kampeerspullen is heerlijk. Je bent even weg van de (technologische) wereld. Een tent, kookspullen en meer zijn echter flink aan de prijs als je ze nieuw koopt. Tik ze gebruikt op de kop, maar zorg wel dat je goed checkt of alles nog waterdicht en werkende is!

Versiering en/of kunst

Over smaak valt niet te twisten en datzelfde kun je ook over kunst en versiering zeggen. Dat betekent dat het niet uitmaakt waar die dingen aan je muur vandaan komen, als jij ze maar mooi vindt. Je hoeft niet allerlei dure kunst nieuw aan te schaffen. Je kunt prima lekker tweedehandswinkels of het internet op om unieke spulletjes om je huis mee op te fleuren op de kop te tikken.

Jam jam jam!

Bestek, we hebben het allemaal nodig. Nu kun je natuurlijk wat prachtig zilverwaar aanschaffen voor de écht chique aangelegenheden. Voor de normale dagelijkse maaltijden is dat echter verre van nodig en kun je net zo goed bij de kringloop je messen en vorken op de kop tikken. Even goed schoonmaken en klaar ben je. Dat geldt ook voor borden en glazen trouwens.

Het geld groeit niet op de rug(tas)

Wanneer je bijvoorbeeld gaat backpacken heb je een rugtas nodig. Maar zo’n gloednieuwe backpack is flink aan de prijs. Tweedehands backpacks werken echter net zo fijn voor een fractie van de prijs. Vies worden ze tijdens het reizen daarnaast toch. Waarom duur doen als het goedkoop kan?

Netflix? Ga lezen!

Natuurlijk is een avondje Netflixen heerlijk, maar een boek in duiken is voor ons toch onvervangbaar. Een goed boek hoef je natuurlijk niet nieuw aan te schaffen. Wij vinden het juist wel wat hebben, zo’n tweedehandsboek die zijn eigen verhaal heeft. En natuurlijk is het prijsvoordeel ook een dingetje.

You got to pump it up

Hup, in de benen. Je moet natuurlijk wel fit blijven. Sportspullen hoef je hiervoor ook echt niet nieuw te kopen. Je kunt denken aan gewichten, maar ook aan yoga-matjes, fitnessbankjes en allerlei andere attributen. Sokken en kleding raden we je echter af. Succes!

Actie? (actie)camera!

Het is je vast geen geheim dat je camera’s prima tweedehands kunt kopen. Dat geldt ook voor de actiecamera. Die zijn nu van een dermate goede kwaliteit dat nieuwe, dure modellen niet zó vernieuwend zijn dat je ze op de kop moet tikken. Vinden wij dan. Dus dan kun je ook prima voor een ietwat ouder en gebruikt model gaan.

Help, mijn man is klusser

Je ontkomt er niet aan dat je af en toe moet klussen. Goed gereedschap is van belang, echter kun je allerlei randzaken prima tweedehands kopen. Wat dacht je van kluskleren, helmen en hamers. Die hoef je echt niet nieuw aan te schaffen.

Tweedehands spullen kopen, niet enkel goed voor de portemonnee

Tweedehands producten kopen is op allerlei manieren voordelig. Uiteraard is het goed voor de portemonnee en kun je zodoende nog eerder met pensioen. Maar natuurlijk is het ook minder. Zo voelt GoPro de nadelen aan de levende lijve!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tweedehands spullen, waarom duur doen als het goedkoop kan?
Sluiten