Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 mei 2020

Square Enix geeft je mondkapjes bij aankoop van producten

Wanneer we straks ons weer gaan vertonen op openbare plekken, dan is de kans groot dat we daarbij mondkapjes moeten gaan gebruiken. Denk daarbij aan zoiets als de trein, maar ook straks in het vliegtuig. Square Enix haakt daar nu op een ietwat vreemde manier op in.

Want via een emailpromotie, die werd opgepikt op het forum van Resetera, stelt de uitgever een paar mondkapjes in het vooruitzicht. Maar dan moet je daarvoor wel eerst de portemonnee trekken.

Square Enix lokt je met mondkapjes

Want volgens de emailpromotie krijg je de mondkapjes pas wanneer je voor meer dan 100 dollar in de online store aan fysieke producten koopt. Nu zijn er natuurlijk tal van voorbeelden waarbij webshops consumenten willen overtuigen om een aanschaf te doen. Maar om nou deze huidige crisis en de vergrote vraag naar mondkapjes te gebruiken voor een leuke inhaker? Dat lijkt ons niet heel erg handig. Er zijn dan ook vooral veel verontwaardigd reacties te vinden op de actie van Square Enix.

Square Enix mondkapjes
Square Enix mondkapjes (Afbeelding: Resetera)

Kijk, als je mondkapjes gaat verkopen met jouw merk er op, dat snap ik op zich nog wel. Dat gebeurt in Azië al langer, waar ik met name in Japan diverse mensen met hippe mondkapjes heb rond zien lopen. Maar om het nou te gebruiken als marketingmiddel? Dat lijkt me op dit moment niet de juiste keuze. Overigens lukt het mij niet om op de website het zelf te vinden. Het zou dus kunnen dat dat kwartje reeds gevallen is en men heeft besloten om de actie terug te draaien. Het zou gaan om een zwart mondkapje met daarop de tekst van Square Enix Members, de term die gebruikt worden voor de mensen die een account hebben op de webshop. Hopelijk gaat dit geen trend worden, want het lijkt ons niet helemaal de bedoeling dat dit middel wordt ingezet om de omzet te verhogen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Square Enix geeft je mondkapjes bij aankoop van producten
Sluiten