Scheur trappen af met de StairRover: achtwielig skateboard

We bespreken op WANT.nl geregeld skateboard. Meestal elektrisch, soms modulair. Wie wil er immers nou niet als een halve Casey Neistat rondscheuren? De drempel kan vrij hoog zijn, gezien niet iedereen overal tussendoor durft te zoeven. Bovendien heb je misschien veel trappen en andere obstakels in je omgeving. Maak kennis met de StairRover.

Allsport Stair-Rover: acht-wielig skateboard

Ook dan is er een oplossing, zo blijkt nu. Het Amerikaanse bedrijfje Allsport heeft na een aantal prototypes eindelijk zijn Stair-Rover op de markt gebracht. Zoals de naam doet vermoeden gaat het om een longboard waarmee je trappen op-en-af rijdt. Nu zie je waarschijnlijk een lomp all-terain gevaarte voor je, maar dat is absoluut niet het geval.

Allsport Stair-rover
Allsport Stair-rover

Geen vier, maar acht wielen

Van een afstandje lijkt de Stair-Rover namelijk een normaal longboard. Pas als je dichtbij komt, valt een essentieel verschil op: dit hebbeding heeft niet vier, maar acht wielen. Elk individuele wiel kan onafhankelijk van de andere wielen op en neer bewegen. Het resultaat is een chassis dat zelfs grote schokken kan absorberen. En wanneer gebeurt dat? Precies, als je een trap afrijdt.

Allsport Stair-rover
Allsport Stair-roverAllsport Stair-rover

Blijft compact, maar hoeveel mag het kosten?

Het onderstel blijft vrij compact, waardoor je niet de flexibiliteit van een normaal skateboard verliest. Je moet er nog steeds een redelijke durfal voor zijn, maar Allsport belooft dat je binnen de kortste keren de stad doorscheurt. Eerst zien, dan geloven, maar de promotievideo’s zien er in ieder geval al zeer veelbelovend uit.

En nu de eeuwige vraag: hoeveel mag het gaan kosten? De Allsport Stair-Rover is nu te koop voor 280 dollar, wat neerkomt op 235 euro. Het versturen naar Nederland zal echter niet goedkoop zijn, dus houd daar rekening mee. Gooi jij binnenkort hoge ogen als de Casey Neistat van Nederland? Check dan ook dit elektrische skateboard waarvoor je geen afstandsbediening nodig hebt.

Reageer op artikel:
Scheur trappen af met de StairRover: achtwielig skateboard
Sluiten