Stan Lee: wereld neemt afscheid van legende (+ al zijn cameo’s)

De Godfather of Comics is niet meer. Met het overlijden van Stan Lee heeft de wereld sinds gisteravond een legende minder. De held werd 95 jaar en heeft in zijn lange leven, heel veel bijzondere dingen gedaan. Van het bedenken van superhelden tot aan het verschijnen in alle Marvel films die we kennen. De wereld neemt afscheid van een legende en wij blikken terug op zijn heerlijke werk. 

Afscheid van een legende

Het overlijden van Stan Lee is een grote klap. Zijn invloeden hebben niet alleen de popcultuur, maar de hele wereld vorm weten te geven. Generaties wisten te genieten van zijn personages, wat ervoor zorgt dat zijn overlijden heel veel mensen raakt. Zo ook de mensen waar Stan Lee de afgelopen jaren mee heeft gewerkt. Op Social media eren zijn collega’s van Marvel en de personages uit de Marvel Cinematic Universe de overleden superheld. Maar daar bleef het niet bij. Stan Lee is niet meer en hij zal gigantisch gemist gaan worden. Hieronder een selectie van alle eerbetonen op Social Media.

Marvel

Robert Downey Jr | Iron Man

Ryan Reynolds | Deadpool

Chris Evans | Captain America

Finn Jones | Iron Fist

Hugh Jackman | Wolverine

Tom Holland | Spider-Man

Stan Lee’s cameo’s

Stan Lee is niet alleen de Godfather of Comics, maar wist in elke Marvel film ook geregeld de show te stelen. Hierdoor werd de man ook al snel de King of Cameo’s. Zo was de eindbaas te zien in verschillende Marvel films (ook voordat Disney eigenaar werd), in de Sony Spider-Man Universe en, uiteraard, in de Marvel Cinematics Universe. Van Spider-Man tot X-Men en van Deadpool tot Iron Man: er ging geen film voorbij zonder Stan Lee. Tussen 1989 en 2018 verscheen de man bijzonder vaak en hieronder zie je een prachtig compilatie van zijn verschijningen.

Het is overigens nog niet klaar met de cameo’s van Stan Lee. Volgens verschillende bronnen is hij nog te zien in Avengers Infinity War part 2, de nieuwe Spider-Man film en Captain Marvel. Daarna zal het dan toch echt over zijn met zijn verschijning.

We gaan je missen Stan. Rust in vrede.

Reageer op artikel:
Stan Lee: wereld neemt afscheid van legende (+ al zijn cameo’s)
Sluiten