Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 20 jul 2019

Marvel legende Stan Lee krijgt prachtig eerbetoon: zijn eigen animatieserie

We hebben Stan Lee vaak in de Marvelfilms teruggezien, maar vrijwel altijd stond hij op de achtergrond. De Marvel topman gaat binnenkort echter ook een keer de hoofdrol krijgen. Gezien het feit dat hij niet meer onder ons is wordt hij door middel van een animatiefiguurtje weer tot leven gewekt. Dit alles voor een serie welke geheel om hem lijkt te draaien.

The Amazing Stan: animatieserie rondom Stan Lee

Het legendarische Marvel icoon Stan Lee mag ons dan wel verlaten hebben, maar vergeten zullen we hem natuurlijk nooit. Ondanks dat zijn kleurrijke personages ervoor zorgen dat we regelmatig aan hem herinnert zullen blijven worden komt er ook een animatieserie rondom de Spider-Man bedenker.

In The Amazing Stan zien we Stan Lee namelijk als kind. Het gaat hier echter wel om een fictieve versie die zich in onze tijd afspeelt. De makers omschrijven Lee’s personage als een ”constante dromer die samen met zijn vrienden leert om nieuwe ideeën te bedenken en nooit op te geven.”

Het project zal worden geschreven door Scott Peterson en is gebaseerd op een idee van John P. Roberts en Sanjee Gupta. Deze laatste heeft ook meegewerkt aan The Simpsons.

Er is echter nog niets bekend over de stemacteurs of wanneer de serie zal uitkomen. Ook weten we niet op welk platform deze ode aan Stan Lee zal verschijnen, maar het zou zomaar Disney Plus of Netflix kunnen zijn.

Meer Marvelfilms

Ondanks dat Stan Lee er niet meer is wordt er nog steeds aan Marvelfilms gewerkt. Naast het grootschalige The Eternals project staan er ook nieuwe Black Panther, Captain Marvel en Doctor Strange films gepland. Het volledige overzicht is hier te lezen.

Daarnaast draait momenteel Spider-Man: Far From Home in de bioscopen en is op sommige plekken ook nog de vernieuwde versie van Avengers: Endgame te zien, een film waar Stan Lee overigens nog inzit. Je hoeft jezelf als Marvelfan voorlopig dus vooral niet te vervelen. Meer over Marvel lees je in ons overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Marvel legende Stan Lee krijgt prachtig eerbetoon: zijn eigen animatieserie
Sluiten