Legende en echte Marvel held Stan Lee overleden op 95 jarige leeftijd

Vandaag is een treurige dag voor liefhebbers van Marvel en eigenlijk de hele wereld. Stan Lee, de geestelijke vader en bedenker van onder andere Iron Man, de Hulk en Spider-Man is helaas op 95 jarige leeftijd overleden. Lee is de man die Marvel groot maakte en zal zeker gemist worden.

Stan Lee overleden in ziekenhuis

Lee zou vandaag per ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd vanaf zijn huis en in het ziekenhuis zijn overleden. Waaraan hij precies is overleden is niet bekend gemaakt. De afgelopen jaren ging het echter niet erg goed met zijn gezondheid en hij zou eerder ook te maken hebben gehad met een longontsteking.

Stan Lee

Lee voelde zich verplicht om te blijven creëren

De dochter van Lee laat in een verklaring aan Reuters weten dat de held van de Marvel wereld een zich verplicht voelde tegenover zijn fans om te blijven creëren. Marvel zelf bestond al een tijdje onder een andere naam, totdat het zich in 1961 meer ging richten op comics. Lee zorgde ervoor dat de Marvel Comics legendarisch werden en de afgelopen paar jaren hebben de verfilmingen  miljarden dollars opgebracht. Niet alleen de films doen het goed maar ook de vele series worden gretig bekeken door behoorlijk wat mensen.

Cameo’s in films en spellen

Niet alleen was Lee de geestelijke vader van de meeste Marvel superhelden, maar vaak zagen we hem ook voorbij komen in de films met een cameo. Voor velen was het een soort wedstrijd geworden om hem als eerste te spotten. Ook in de Marvel LEGO spelletjes zat Lee vaak verstopt en moest hij gered worden van één of ander onheil.

We kunnen niet anders zeggen dat dit een groot gemis is en dat de wereld een legende en echte superheld kwijt is. Lee leeft echter voort in zijn vele creaties en bij de nieuwe streamingdienst van Disney leven de Marvel karakters verder met in ieder geval een live-action serie over Loki.

Reageer op artikel:
Legende en echte Marvel held Stan Lee overleden op 95 jarige leeftijd
Sluiten