Kijk deze Star Trek afleveringen voordat je aan Picard begint

Het vandaag gelanceerde Star Trek: Picard is een gloednieuwe serie met een nieuwe stijl die nog nooit eerder in een Trek serie is gezien. Toch heeft de reeks tientallen jaren aan Star Trek geschiedenis om op voort te boorduren. Het leek ons daarom wel interessant om overzicht te maken van klassieke afleveringen die je geheugen een beetje kunnen opfrissen.

⚠️Spoiler Alert ⚠️

Ondanks dat dit artikel geen inhoudelijke spoilers voor Picard bevat, kan het lezen over de onderstaande afleveringen misschien wel verklappen welke bekende elementen er in de serie te zien zijn. Dus mocht jij er echt blanco in willen gaan, dan kun je dit artikel beter even overslaan.

Star Trek afleveringen ter voorbereiding op Picard

We beginnen met de basis. De onderstaande films en series zijn wat ons betreft nagenoeg onmisbaar om te begrijpen wie Jean-Luc Picard is en wat zijn beweegredenen zijn. We hebben hiervoor afleveringen uit meerdere series gehaald.

The Best of Both Worlds

Deze aflevering bevat misschien wel de beste cliffhanger die ooit op televisie vertoond is. In The Best of Both Worlds moet de Enterprise crew het opnemen tegen de Borg, een dreiging die gewoonweg niet te stoppen lijkt, ook niet door Kapitein Picard himself. De transformatie die hij vervolgens ondergaat is erg creepy en creëerde een nieuwe plotlijn die doorliep naar andere Star Trek films en series.

The Next Generation seizoen 3 aflevering 26, season 4 episode 1

The Measure of a Man

The Next Generation seizoen 2 aflevering 9

Deze meesterlijke aflevering van Star Trek verkent het thema menselijkheid en wat daar nou de definitie van is. We zien Patrick Stewart enkele roerige toespraken houden die de diepte van de connectie tussen Picard en Data laten zien. Tevens maken we kennis met cybernetica-expert Bruce Maddox, die achtergrondinformatie over de ontwikkeling van synthetische wezens bijdraagt.

I, Borg

The Next Generation seizoen 5 aflevering 23

In Picard gaan we enkele bekende gezichten terugzien, zoals Troi, Riker en Data. Al is er ook nog een andere oude Star Trek bekende die weer meedoet, namelijk Hugh the Borg, wederom gespeeld door Jonathan Del Arco. Vandaar dat het misschien interessant is om de aflevering ´I, Borg´ nog eens te bekijken. De crew vindt hierin een jonge Borg drone en het is aan Picard of ze hem terug gaan sturen.

The Enterprise Incident

The Original Series, seizoen 3, aflevering 2

Het is natuurlijk ook belangrijk om een aflevering vanuit de originele serie op de lijstje te hebben staan en wat ons betreft is The Enterprise Incident in dit geval een goede keuze. We zien hierin enkele slechteriken welke ook in Picard terug zullen komen. Daarnaast is het een goed voorbeeld van een situatie waarin een kapitein methodes hanteert die niet helemaal zuiver zijn. Dit is volgens sommige fans ook een goede manier om het nieuwe avontuur van Jean-Luc Picard te beschrijven.

Star Trek: Nemesis (film)

Het in 2002 verschenen Nemesis zal niet ieders favoriete Star Trek film zijn, maar dat neemt niet weg dat het een interessante titel is. Allereerst vanwege het casten van Tom Hardy, die een kloon van Picard speelt. En nog belangrijker is dat de film enkele belangrijke gebeurtenissen bevat die invloed hebben op latere series en films.

Star Trek: First Contact (film)

In Star Trek: First Contact zien we niet alleen een pakkend avontuur, maar ook actie en zelfs een vleugje horror. Buiten het hoge entertainmentgehalte krijgen we ook nog wat mee van het trauma dat Picard in een van de bovengenoemde afleveringen heeft opgelopen.

Meer Star Trek

Mocht jij het bovenstaande allemaal al gecheckt hebben, dan zijn er nog wat andere afleveringen die je wellicht wat extra inzicht kunnen geven. Een aantal daarvan vind je hieronder:

The Offspring

The Next Generation seizoen 3 aflevering 16

Captain Picard is niet de enige Trek-held die ongewenst onderdeel werd van het Borg-collectief. Ook Seven of Nine moest eraan geloven. Ze keert terug in Picard, dus misschien dat je haar entree in de franchise nog eens zou willen zien.

Children of Mars (korte Star Trek film)

Short Treks

In de deze korte film worden er nieuwe delen van het Star Trek universum verkent en een van deze plotlijnen komt weer terug in Picard. Wat speelt er op Mars? En gaat het zonnestelsel dit overleven?

Descent

The Next Generation seizoen 6 aflevering 26 en seizoen 7 aflevering 1

In dit tweedelige verhaal zien we Hugh de Borg terugkeren, samen met Data’s kwaadaardige tegenhanger Lore.

Family

The Next Generation seizoen 4 aflevering 2

Deze aflevering vertelt een wat meer kleinschalig en persoonlijk verhaal, met kapitein Picard in de hoofdrol. Daarnaast heeft het qua opzet veel gemeen met het begin van Picard.

Picard kijken

Picard is sinds gisteren te zien van CBS All Access. Mocht jij daar echter geen toegang tot hebben (wat logisch is als je in Nederland woont), dan kun je de serie ook volgen via Amazon Prime Video. Meer informatie omtrent Picard (zoals castleden en een trailer) is hier te vinden.

CNET

Reageer op artikel:
Kijk deze Star Trek afleveringen voordat je aan Picard begint
Sluiten