Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 13 jun 2019

Star Trek op Mars: NASA ontdekt Starfleet logo in afdruk

NASA’s Mars Reconnaissance Orbiter is al heel veel bijzondere dingen tegengekomen op de rode planeet, maar de meest recente ontdekking lijkt alles te slaan. Een nieuwe MRO foto van Mars heeft het oppervlak namelijk gevonden en toont ons een wel heel bekende afdruk. Is dit nu het Starfleet logo uit de Star Trek franchise?

Star Trek op Mars: NASA ontdekt Starfleet foto

Elon Musk wil ontzettend graag naar Mars vertrekken en de NASA doet er alles aan om meer te weten te komen over de planeet. Kortom: de rode planeet staat volop in de belangstelling. Met de meest recente foto van de Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) is deze belangstelling alleen maar groter geworden. De Universiteit van Arizona heeft een zand-duin formatie van de planeet naar buiten gebracht en laat zien dat deze een wel heel bekende vorm hebben.

Als er een franchise is die ruimtevaart als geen ander op de kaart zet, is het Star Trek wel. De ontdekkers van Starfleet reizen allerlei universums af om nieuwe levensvormen en planeten te ontdekken in de ruimte. En laat nou precies het logo van deze organisatie opduiken op Mars. Op het Twitter-account van de HiRISE (NASA) wordt de vergelijking met Star Trek schepen Enterprise en Discovery al snel gemaakt.

Volgens planetair onderzoeker Ross Beyer hebben we te maken met “duinafgietsels”. Deze tonen de aanwezigheid van duinen aan die vroeger omringd waren door lava. In het hele gebied zijn er meer van dit soort vormen te vinden, maar dat is volgens de onderzoeker puur toeval. De link met ruimtevaart en Star Trek wordt snel gelegd, maar hebben in dit specifieke geval niets met elkaar te maken.

Maar eerlijk is eerlijk: grappig is het wel degelijk voor Star Trek fans!

Reageer op artikel:
Star Trek op Mars: NASA ontdekt Starfleet logo in afdruk
Sluiten