Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 nov 2017

Dit is waarom Star Wars Battlefront 2 geen cosmetische lootboxes heeft

De controversie over de lootboxen in Star Wars Battlefront 2 lijkt alweer oud nieuws, maar in de wereld van gaming is men er nog steeds mee bezig. Hoewel het inmiddels niet meer mogelijk is om via lootboxes bepaalde dingen in de game vrij te kopen via microtransactions, is de community er nog steeds boos over dat deze optie er in eerste instantie in zat.

Cosmetische lootboxes

Nu is het idee van lootboxes niet nieuw. Verschillende games maken al gebruik van het concept, waarbij je boxen kunt openen om dingen te krijgen. Maar waar Star Wars Battlefront 2 er voor koos om je op die manier betere gear te geven, daar is het bij andere games voornamelijk cosmetisch. Zo kun je in Overwatch een ander outfit vrijspelen via een lootbox, maar doet dat niks met je statistieken. De grote vraag is dan ook waarom EA er niet voor heeft gekozen om deze weg te bewandelen.

star wars battlefront 2

Daar heeft EA chief financial officer Blake Jorgensen nu antwoord opgegeven. Het is volgens hem nooit een optie geweest, omdat het niet zou passen bij de verschillende helden. Diverse personages uit het Star Wars-universum hebben specifieke kleding uit en het zou dan niet passen om hen te voorzien van een andere look. Nu snap ik dat je Han Solo niet in een tutu laat rondlopen, maar tijdens de films hebben de personages niet altijd hetzelfde outfit aan, dus het had wel gekund.

Nu is Star Wars Battlefront 2 overigens geen slechte game.

Star Wars Battlefront 2

Nu is Star Wars Battlefront 2 overigens geen slechte game. Ik had er best wel lol mee, zoals je in mijn review kunt lezen. Star Wars Battlefront 2 is nu beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer lezen over lootboxen en de gevolgen daarvan, dan raden we dit artikel aan, waarin de Belgische overheid kijkt naar de positie van lootboxen en in hoeverre het onder gokken valt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is waarom Star Wars Battlefront 2 geen cosmetische lootboxes heeft
Sluiten