Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 29 jul 2017

Gaming WANT: hoe Star Wars Battlefront 2 zijn voorganger voorbijstreeft

Dit najaar komt Star Wars Battlefront 2 uit. Gamers kunnen weer het complete filmuniversum verkennen, maar wat maakt deze game zo speciaal?

Star Wars Battlefront 2

Star Wars Battlefront 2 is een grote najaarsknaller van Electronic Arts, letterlijk en figuurlijk. Het eerste deel verkocht 14 miljoen kopietjes in ongeveer een half jaar tijd, dus men zit te wachten op een nieuwe shooter binnen het Star Wars-universum.

Toch was er ook een zekere mate van kritiek op de voorganger, want de hoeveelheid content en het gebrek aan een degelijke singleplayermodus, maakte het een mager totaalpakket. Het was een audiovisueel spektakel dat je het gevoel gaf op een Star Wars-strijdveld te staan, maar vrijwel iedereen had behoefte aan ‘meer’. Star Wars Battlefront 2 lijkt dit euvel op meerdere manieren aan te pakken.

Star Wars Battlefront 2

Gratis content in plaats van season pass

Star Wars Battlefront 2 zal niet langer met een season pass werken. Het vorige deel kende meerdere ‘seizoenen’ aan content die maps, personages, en modi toevoegden. Zoals bij meer vergelijkbare games, zorgt dit voor een splitsing in spelers, want niet iedereen heeft dezelfde DLC-pakketten gekocht.

Om dit tegen te gaan en de spelersgroep zo groot mogelijk te houden, zal Star Wars Battlefront 2 geen season pass-systeem hanteren. Alle nieuwe maps, personages, en modi, zullen beschikbaar zijn voor alle spelers, en deze zullen uitkomen in seizoenen. Het eerste seizoen komt vrij snel na de release van de game en zal The Last Jedi-content bevatten.

Alle tijdperken

Star Wars Battlefront 2 zal alle (officieel erkende) tijdperken omvatten, althans, in de multiplayer. Alles van Episode I tot aan Episode VII (en dus ook Episode VIII) zal gebruikt worden om te fungeren als setting. Belangrijk detail: dit zal ook op anachronistische wijze gebeuren, waardoor allerlei elementen door elkaar gebruikt kunnen worden. Denk aan een speelbare Darth Maul die over het strijdveld stuitert en rake klappen uitdeelt met zijn dubbele lightsaber, terwijl Luke Skywalker zijn manschappen probeert te beschermen van deze Sith.

Verhaal (jij bent slechterik)

Dit Battlefront-deel kent een verhaalmodus, iets wat volgens velen ontbrak in het vorige deel. Het verhaal van Star Wars Battlefront 2 speelt zich af tussen de oorspronkelijke trilogie en de huidige trilogie (tussen deel 6 en 7 dus).

Star Wars Battlefront 2

Jij speelt voornamelijk als Iden Versio, een specialist voor The Empire, en dat is best interessant, aangezien weinig games een ‘slechterik’ als hoofdpersoon hanteren. Het tevens een interessant perspectief omdat The Empire verslagen lijkt na het verlies van de tweede Death Star, dus we zijn benieuwd hoe iemand Imperial manschappen hier tegenaan kijken.

Nieuwe systemen, co-op, releasedatum

En dan zijn er nog enkele details die veelbelovend klinken, al weten we niet voldoende om hier met zekerheid over te spreken. Zo zal Star Wars Battlefront 2 met classes werken die je verder kunt aanpassen. Jij kunt bijvoorbeeld bepalen welke bonussen je verkrijgt wanneer je goed presteert tijdens een potje.

Star Wars Battlefront 2

Want Battlefront 2 werkt met een soort puntensysteem dat spelers beloont voor het behalen van doelen en samenwerking. Wanneer je genoeg punten hebt, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een voertuig op te roepen, of tijdelijk als één van de helden te spelen. Verder zal Battlefront 2 ook een lokale coöperatieve modus bevatten waarin je upgrades kunt verdienen die in de multiplayer te gebruiken zijn.

Star Wars Battlefront 2 komt op 17 november uit op PlayStation 4, Xbox One, en pc.

Reageer op artikel:
Gaming WANT: hoe Star Wars Battlefront 2 zijn voorganger voorbijstreeft
Sluiten