Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 11 mrt 2019

Birth of a Monster: Star Wars fanfilm maakt diepe indruk

Star Wars spreekt mede zo tot de verbeelding omdat het een omvangrijk universum is. Een universum vol planeten, oorlogen, rassen en andere factoren die tot leven komen in tientallen boeken, films, series, games en comics. Ook fans dragen hun steentje bij. Maak kennis met Birth of a Monster: A Star Wars Story.

Birth of a Monster: A Star Wars Story

Normaliter laten we fanfilms vaak links liggen, al helemaal als het om Star Wars gaat. Het is immers erg lastig om met een klein budget een andere planeet tot leven te wekken. Laat staan gevechten vol lichtzwaarden, rondvliegende kogels en andere special effects.

Soms zitten er echter pareltjes tussen die je niet mag missen. Afgelopen weekend kwam ik Birth of a Monster: A Star Wars Story tegen. Een korte fanfilm die je compleet op YouTube kunt checken.

Star Wars: Birth of a Monster

De productiekwaliteit ligt hoog, al helemaal voor een fanproductie. Natuurlijk is dit niet materiaal dat zo de bioscoop in zou kunnen, maar voor de enthousiaste Star Wars-fan is dit zeker een must-watch.

Birth of a Monster vertelt het verhaal van “een mysterieus jongetje en zijn loyale droid, die samen op pad gaan en een bijzondere band meden op de woestijnplaneet Tatooine. Wat ze ontdekken zal de toekomst van de volgende generaties veranderen in hun sterrenstelsel.”

Star Wars: Birth of a Monster

Het doet allemaal een beetje denken aan Anakin, het jongetje dat uiteindelijk Darth Vader wordt. Birth of a Monster: A Star Wars Story levert echter een twist af die zelfs de meest diehard fans niet zullen zien aankomen. De film is geregisseerd door Tim Martin en kun je hieronder checken:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Birth of a Monster: Star Wars fanfilm maakt diepe indruk
Sluiten