Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Culture 29 okt 2018

Star Wars: die Boba Fett spinoff? Die komt er niet!

In mei van dit jaar begonnen de geruchten op te komen voor een Boba Fett spinoff. Als onderdeel van de A Star Wars Story franchise, zoals Solo en Roque Onezou de bounty hunter zijn eigen avontuur krijgen. Maar dat feestje gaat niet meer door. Althans, niet binnen een korte tijd. 

Boba Fett Star Wars spinoff van de baan

James Mangold, regisseur van o.a. The Wolverine en Logan, zou bezig zijn met een nieuwe Star Wars spinoff. De film zou volledig draaien om Boba Fett, in een A Star Wars Story setting. Een nieuwe franchise waar films als Solo en Roque One uit voort gekomen zijn. Althans, dat waren de geruchten in mei dit jaar. Een officiële bevestiging was er echter nooit en mensen werden enthousiast zonder enige bevestiging. Dat je niet alles moet geloven wat geruchten melden, wordt wel duidelijk met het nieuws van vandaag. De film, waarvan we toch stiekem hoopte dat hij zou komen, komt er niet. Althans, voorlopig niet dan. En dat heeft alles te maken met deze twee redenen.

De eerste reden voor de afkapping van de film, zijn de cijfers van Solo: A Star Wars Story. Na de release van deze film, en het kleine succes wat het had, heeft Disney een kleine wijziging doorgevoerd in haar plannen rondom Star Wars. Wijzigingen die ervoor zorgen dat de productie wat teruggedraaid wordt. Echter gaat de productie van de LucasFilm serie The Mandalorian wel door. En dat is misschien wel de grootste reden van de hele, onofficiële, cancelling van de spinoff.

 The Mandalorian 

Jon Favreau heeft de handen ineen geslagen met Disney en LucasFilm. De regisseur produceert de serie The Mandalorian, waarvan een releasedatum nog niet bekend is. Wat we wel weten is dat het eerste seizoen voorzien zal worden van acht afleveringen en dat Boba Fett’s armor te zien is op een van de eerste foto’s.

Ondanks het feit dat The Mandalorian een verwijzing is naar Boba Fett’s achtergond (hij is een Mandalorian), gaat de serie niet specifiek over hem. In Return of the Jedi zien we de bounty hunter aan zijn einde komen en de serie speelt zich tussen die film en The Force Awakens af. Wel zijn er verschillende theorieën over hoe Fett, ondanks zijn val in de Sarlacc Pit, het toch heeft kunnen overleven (of in ieder geval zijn armor). Deze serie zal zonder enige twijfel hét platform zijn om hem, of zijn nalatenschap, terug te laten keren.

Star Wars Boba Fett spinoff serie The Mandalorian

Voorlopig geen film dus voor Boba Fett, maar een verhaal rondom het personage kan wel in serie vorm verschijnen. In de tussentijd wat anders kijken? Check dan deze Netflix aanraders!

Reageer op artikel:
Star Wars: die Boba Fett spinoff? Die komt er niet!
Sluiten