Noah Korevaar
Noah Korevaar Home 16 okt 2018

Filipijnse ontwerper levert strakke Star Wars meubelcollectie af

Disney is de koning van de merchandise. Ja, overnames van franchises als Star Wars zijn zeer lucratief, maar dat komt vooral door de merchmachine van de gigant. Meestal is geeky merch echter nou niet bepaald smaakvol. Tof, maar niet iets wat iedereen midden in zijn woonkamer zou zetten.

Star Wars meubel collectie

Daar komt dankzij een nieuwe samenwerking met de Filipijnse ontwerper Kenneth Cobonpue verandering in. Disney en de beroemde designer hebben een interieurcollectie gelanceerd om van te kwijlen.

Eeuwig dagdromen van a galaxy, far, far away kan nu gewoon in je eigen Star Wars-stoel. Luke, Chewie en de rest van de iconische crew dienden als inspiratie voor deze strakke collectie.

Star Wars interieur meubel artikel

In plaats van compleet los te gaan met felle kleuren, heeft Cobonpue het subtieler aangepakt. Dat was volgens de invloedrijke ontwerper ook een vereiste:

“Eerst zei ik dat ze mij hier niet voor nodig hadden, omdat ik geen replicas maak van machines en omdat fans enkel iets van Star Wars kopen als het hoofd van Darth Vader erop staat – dat doe ik niet,” aldus de Filippijn.”Disney zei, ‘Nee, nee, nee. We willen dat je het interpreteert door de lens van een Filipijnse designer.'”

Die dappere beslissing werpt zijn vruchten dus af. Stuk voor stuk zijn de meubelen onmiskenbaar Star Wars, zonder dat het afdoet aan het design. Ze ademen de originele trilogie, en zullen direct herkend worden door diehard fans, maar verdienen ook los daarvan een plekje in jouw interieur.

Star Wars interieur meubel artikel Star Wars interieur meubel artikel

Cobonpue putte uit zijn nostalgische herinneringen aan de jaren zeventig, toen hij als kind de films keek. Zo kon hij de vijf stukken ontwerpen zonder zijn eigen stijl te verliezen. Oftewel, zoals Disney zei: door zijn lens.

In dit artikel kun je de vijf stukken bewonderen. Voor meer details en foto’s van de kunstwerkjes kun je de Instagram van de ontwerper checken. Nu het slechte nieuws: voorlopig zijn ze enkel in de Filipijnen te koop. Disney is zich echter bewust van de interesse van wereldwijde fans, dus wie weet…

Star Wars interieur meubel artikel Star Wars interieur meubel artikel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Filipijnse ontwerper levert strakke Star Wars meubelcollectie af
Sluiten