Dit is de juiste volgorde om Star Wars te kijken op Disney+

De hype rondom Star Wars: The Rise of Skywalker mag inmiddels dan wel gezakt zijn, maar dat lijkt ons eigenlijk wel een goed moment om de hele reeks weer eens rustig via Disney+ terug te kijken. De vraag is alleen, kijk je dan enkel de Star Wars films of neem je ook de series mee?

Een artikel op Polygon wist ons precies te vertellen hoe we het meeste van het verhaal achter Star Wars kunnen genieten. Gezien we dit graag met jullie delen hebben we het hieronder uitgeschreven:

1. Star Wars: The Phantom Menace

Het lijstje begint – niet geheel verrassend – met The Phantom Menace. Ondanks dat deze film niet door iedere fan gewaardeerd wordt is het wel het begin van de Star Wars-reeks.

2. Star Wars: Attack of the Clones

Als fan ben je waarschijnlijk wel op de hoogte van het feit dat na The Phantom Menace (het door critici matig ontvangen) Attack of the Clones volgt. Ondanks dat het misschien niet de beste film in het Star Wars universum is valt er voor de fans nog genoeg te genieten.

3. The Clone Wars animated movie

Naast de bekende The Clone Wars serie bestond er ook nog een Clone Wars film. Als je de perfecte kijkervaring wilt dan raden we aan om deze zeker mee te nemen.

4. The Clone Wars animated series

Uiteraard mag ook de Clone Wars serie niet ontbreken. Mocht deze reeks bevallen dan hebben we goed nieuws voor je. Er is vanaf morgen namelijk ook een zevende seizoen via Disney+ te bekijken.

5. Star Wars: Revenge of the Sith

Als je Clone Wars heen bent is het weer tijd voor een live-action film, namelijk Star Wars: Revenge of the Sith. Dit is volgens veel fans het beste deel uit de prequel-trilogie.

6. Solo: A Star Wars Story

Ook de film rondom Han Solo past in dit rijtje. Deze komt na de prequel-trilogie, maar nog voor Rogue One: A Star Wars Story.

7. Star Wars Rebels animated series

Naast The Clone Wars zijn er nog meer geanimeerde Star Wars series gemaakt. Een voorbeeld daarvan is Star Wars Rebels.

8. Rogue One: A Star Wars Story

9. Star Wars: A New Hope

Het heeft 8 titels geduurd, maar dan kun je eindelijk beginnen aan A New Hope, de eerste Star Wars film aller tijden. Gelukkig is ook deze titel op Disney+ vertegenwoordigd.

10. Star Wars: The Empire Strikes Back

Als je A New Hope gezien hebt dan is het natuurlijk tijd voor The Empire Strikes Back, dat volgens veel Star Wars fans de beste film van allemaal is.

11. Star Wars: Return of the Jedi

Waar Return of the Jedi misschien niet zo geniaal is als zijn voorganger, hoort deze afsluiter van de originele trilogie natuurlijk wel in dit lijstje thuis.

12. The Mandalorian (Disney+ serie)

Een leuk detail is dat ook de recente Disney+ serie The Mandalorian in het lijstje terugkwam.

13. Star Wars Resistance season 1

De derde Star Wars animatieserie in dit lijstje is Star Wars Resistance, dat zich na zowel de prequels als originele trilogie afspeelt.

14. Star Wars: The Force Awakens

Het heeft een aantal films en series geduurd, maar het is nu eindelijk tijd voor de zogeheten sequel-trilogie. Ook deze zijn allemaal via Disney+ te bekijken. De reeks begint uiteraard met het in 2015 verschenen The Force Awakens.

15. Star Wars: The Last Jedi

Ondanks dat The Last Jedi niet bij iedere fan in de smaak viel hoort hij zeker in dit rijtje thuis.

16. Star Wars Resistance season 2

Je zou denken dat het na The Last Jedi al tijd zou zijn voor The Rise of Skywalker, maar chronologisch gezien zou je eerst nog het tweede seizoen van Star Wars Resistance moeten bekijken.

17. Star Wars: The Rise of Skywalker

Als je het voor elkaar hebt gekregen om al het bovenstaande terug te kijken dan het je wat ons betreft wel een rustig avondje met Star Wars: The Rise of Skywalker verdient.

Meer kijkvolgordes voor Disney+ content

Naast de films en series van Star Wars staat er ook een hoop Marvel-content op Disney+. Als je wilt weten in welke volgorde je dat het beste kunt kijken, dan is dit artikel een aanrader.

Reageer op artikel:
Dit is de juiste volgorde om Star Wars te kijken op Disney+
Sluiten