Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 1 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

May the toys be with you: Sphero onthult fantastische bestuurbare Star Wars robots

Geloof het of niet, in de techwereld wordt aardig wat afgelachen. Iedere vrijdagavond hebben we een portie slapstick voor je om het weekend goed mee in te luiden. Deze week: Star Wars speelgoed voor voor ehh echte volwassenen.

May the toys be with you

Wie het nog niet wist: het is vandaag Force Friday! Om dat te vieren hebben we hier een nieuwtje over wel hele toffe Star Wars merchandise.

Sphero is al sinds jaar en dag bekend met het fabriceren van de vetste Star Wars toys. Zo bracht het ten tijde van de lancering van Star Wars: Episode VII een overtuigende BB-8 op afstand bestuurbare robot uit. Nu Star Wars Episode VIII: The Last Jedi steeds dichter bij komt heeft Sphero speciaal voor de gelegenheid nieuwe robots gemaakt. Dit zijn er twee waarvan je kinderhartje spontaan weer sneller gaat kloppen.

Star Wars

Voor de echte Star Wars fanaten

Een van de nieuwe Star Wars-toys is een robot gebaseerd op all time favourite R2-D2. De nieuwe droid kan gewoon lopen op de twee korte beentjes, maar het is ook mogelijk om een extra been uit te schuiven en te beginnen met rijden. R2-D2- is net wat groter dan BB-8, net als in de films, en de lichten op zijn hoofd reageren op de andere robots uit de Sphero-lijn. Tof spul dus!

De nieuwe robots zijn te besturen via een app. Sphero heeft alles uit de kast gehaald voor de video waarin de nieuwe Droids worden gepresenteerd. De echte Star Wars-fan zal het opvallen dat de camerahoeken en andere kleine details doen denken aan de films.

Die prijs is zeker geen kinderspel

De droid gaat vandaag in de verkoop en kost ongeveer 200 euro inclusief verzendkosten. Mocht je er eentje willen hebben dan mag je wel snel online gaan zoeken. De verwachting is dat tegen de tijd dat de film uit komt ze al lang en breed uitverkocht zijn.

Ja, hij is vrij prijzig. We durven er wel vergif op in te nemen dat je hem als je hem maar lang genoeg bewaart, hij over een x aantal jaren het dubbele oplevert. Al kun je hem natuurlijk ook voor jezelf houden. Kun je er op je oude dag vanuit de luie stoel nog een beetje mee klooien ;-).

Heb je het niet zo op speelgoed en hou je het liever bij games? Dan moet je zeker 14 november omcirkelen in je agenda. Dan komt namelijk Star Wars Battlefront II uit. Hier lees je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
May the toys be with you: Sphero onthult fantastische bestuurbare Star Wars robots
Sluiten